[]

tanışma, el sıkışma, öpüşme etiği

herkesin farklı yaklaşımları olduğunu gördüğüm için bu tanışma selamlaşma vedalaşma vs durumlarında basit hareketlerle nasıl başa çıkıyorsunuz merak ediyorum.

1. yanak yanağa öpüşme durumunda hep aynı yöne mi gidiyorsunuz yoksa o anda karşınızdakinin kafa hareketine göre bir yere mi gidiyosunuz? kimisi sağa gidiyo kimisi sola gidiyo açıkçası ben de şaşırıyorum.
2. yeni tanıştığınız birisiyle vedalaşmada ne olursa olsun el sıkışarak mı ayrılıyorsunuz yoksa çok yakın bulursanız istisna yaptığınız oluyor mu? yanaktan öpüşme gibi.
3. sadece yanak mı dokunduruyosunuz? muck sesi çıkarıyor musunuz? kafa mı tokuşturuyosunuz (ccc?)

 
1. kendi kafama göre o an hangi tarafa eserse heralde.
2. çok sevmediysem tanıştığımda elini de sıkmam. hoşça kal falan der, gülümserim belki.
3.öpmeyeceğim biriyse yanak falan değdirmem, elini sıkarım. yakın olduğum biriyse de öperim direkt zaten.
  • april12th  (02.12.12 19:32:16 ~ 19:32:25) 
hep aynı yöne gidiyorum ama uyumsuzluk olursa da gülüşür sarılırız. yeni tanıştığım biriyle el sıkışırım. kadınlarla el sıkışarak öpüşmüyorum (bence çok takoz bir hareket). kız arkadaşlarımla (normal arkadaş) ve ailemle muck sesi çıkarıyorum, diğerleri yanak. kafa tokuşturmak bana ters. bu kadar.


  • barut  (02.12.12 19:33:40) 
1. yanak yanağa öpüşme olayında genelde sen de karşındaki de sağ yanağı uzattığı için sorun olmuyor . en azından ben böyle gözlemledim .
2.yeni tanıştığın biriyle yanaktan öpüşmeye ne gerek var hocam ne kadar sevsen de mesafe iyidir .
3le ilgili bi fikrim yok :)
  • spinalcord  (02.12.12 19:35:43) 
1. sağdır normali. solaklar belki farketmeden öyle yapıyodur.
2. dediğin gibi kişiye göre değişir.
3. şakak tokuşturmak yeterli.
  • hocam fazla egon var mi  (02.12.12 19:37:04 ~ 19:37:18) 
1. sağa yönelirim hep. karşıdaki de benle aynı yöne yöneldiyse durup onun düzeltmesini beklerim. yoksa ikimiz de bi sağ bi sol absürd bir hint dans figürü içine sürükleniyoruz.

2. kimseyi yanaktan öpmemeyi tercih ediyorum ama adam var çekiyo, geride durmuyorum ben de. yeni tanıştığımı ise özellikle öpmem zaten, vedalaşma anında uzakta ise elini de sıkmam şart değil.

3. yanak dokunduruyorum, o sesi çıkarmıyorum. öpmeden yanak dokundurmak aslında daha saçma geldi şimdi düşününce. diyorum ya öpüşme azalarak bitsin abi. hani aylardır görüşmessin, öp de sürekli görüştüğün kişiyi hergün şapur şupur neden öpüyosun ki?

not: kadınlar öpüşmesin yanaktan. zarif gelmiyor bana.
  • sttc  (02.12.12 19:53:17 ~ 19:53:45) 
:) bi hava al balkona çık diyeceğim ama burda baya kış var orası da öyleyse hasta olma şimdi :)

ben genelde öpüşme sarılma işlerini hiç ama hiç sevmeyen biriyim. o nedenle bi yerden ayrılıyorsam hızlıca kalkıyorum uzaklaşıyorum ki yakalayıp hemen sarılmasın öpmesin diye. :)

tokalaşmak çok erkeksi geldiği için kendime yakıştıramıyorum. o nedenle tokalaşmakta istemiyorum. olur ya yakalarsa çok eğreti duruyor :)

o öpüşme faslını yaşıyorsam da çok sıkıntılanıyorum. baya 3 sn içinde hayattan soğuyabiliyorum. öpen kişinin yaşı öpüş tarzı da çok fena. baya teyze amca muck muck diye öpüyorsa aklımdan geçenleri anlatamam. hadi oldu mecburan öpülüyorsam öpmem. beni bırakmasını beklerim.

ya arkadaş bu işler hep bizden çıkıyor zaten özel alan diye bişe var kolunuzu uzatın heh işte o çaplı bir daire içerisi sizin özel alanınız bu alana girilmesi rahatsız ediyor işte.

yeni nesil sözüm size; arkadaş artık sarılmayalım ve öpüşmeyelim olur mu? yani kastım şu eş dost akraba çevresi için. yapmayalım be! nası bi çocukluk yaşadıysam şu hale bak kibrit çöpünden medeniyet kurup yıkacağım az sonra.

yapmayın böyle şeyler.
  • cecilia  (02.12.12 19:58:35) 
1. ben hep sağa doğru çeviriyorum kafamı. karşımdaki de solak değilse kendi sağına çeviriyor. böylece çarpışmıyoruz. ama arada aynı yöne gitmeler oluyor tabi, stres yapmayıp gülüp geçmek lazım.

2. genelde tanışırken el sıkıştıysam ve ortam kalabalıksa baş selamı ile vedalaşıyorum. ama tanıştığım kişiyle yalnızca ikimiz varsak veya saygı göstermem gereken biriyse el sıkışıyorum. yeni tanışılan kişi öpülmez.

3. genelde yanak dokunduruyorum. yakın bir arkadaşımsa şap diye öpüyorum, ses çıkarma falan değil.
  • boo ya moon  (02.12.12 22:39:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.