[]

WORD sorusu

aldatmak обманывать; водить в заблуждение.
âlem 1) мир, вселённая; 2) мир, круги; spor ~i спортивный мир, спортивные круги; 3)люди, посторонние.
alet орудие, инструмент.
alev прям, и перен. пламя.
alevlenmek прям, и перен. воспламеняться.
alfabe азбука, алфавит; ~ sırasıyla в алфавитном порядке.


elimde bu şekilde 200 sayfalık bir döküman var. bu metinde türkçe kelimeleri koyu tonda göstermenin bir yolu var mı?

 
türkçe kısımlar tek kelimelik mi?


  • ilkdefa  (25.12.08 19:38:38) 
@ilkdefa: evet


  • goodbyecruelworld  (25.12.08 19:42:42) 
walla direk word ile yapamazsın. Exele atmayı dene tükçe ve diğer dili ayrı sıralara atarsa iş kolay(bende openoffice var onla denedim olmadı) atmaz ise ufak bir program yazmak gerekir :) ben yazarsam uzun sürer :)

edit:bunlar benim fikirlerim ms office ten anlamam belki farklı yöntemler vardır
  • ilkdefa  (25.12.08 19:46:59 ~ 19:47:48) 
CTRL+H (Replace yani)

Önce aşağıdan More'a basın, daha geniş seçenekler çıksın.

Find what (değiştirilecek olan) a
Replace with (yerine gelecek olan) a

Bu replace with'e a yazdığınız zaman, altta format var, ondan font'u seçip bold yapın. Replace all deyin.

Böylece metindeki bütün a harflerini, bold a'lar ile değiştirecek.

29 harf için yapıverin artık.
  • sui  (25.12.08 20:52:37 ~ 20:54:10) 
@galadnikov: Yalnız verilen metinde arada da Türkçe kelimeler var, sadece ilk kelimeler değil yani. Mesela en son örnekte, alfabe var, içeride ~sırasıyla var.


  • sui  (25.12.08 21:45:31) 
önce text to columns vs ile her kelimeyi ayrı kolonlara atın. daha sonra da sui'nin dediği gibi yapılabilir bence de. hatta 29 harf için değil sadece 8 tane sesli harf için yapsanız yeterli; zira içinde sesli harf olmayan türkçe kelime yoktur sanıyorum. içinde a geçen kelimenin olduğu hücreyi bold yapabilirsiniz.


  • indeed  (26.12.08 00:50:24 ~ 00:51:28) 
içinde latin harleri geçen kiril kelimeler de var dikkatinizi çekerim. спортивные kelimesinde c var, o var, e var. harfleri tek tek yapmak kurtarmaz gibi.

sanırım aradığınız sözlük özelliği gibi bir şey. yani kayıtlı kelimeleri arasın bulsun (yanlış kelimenin altını kırmızı çizebildiğine göre arayıp bulmagibi bir fonksiyonu var word'ün), altı kırmızı çizili olmayan kelimeleri de bold yapsın gibi bir seçenek olabilir mi, var mıdır acaba?
  • kibritsuyu  (26.12.08 09:42:29 ~ 09:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.