[]

fettucini makarna sosu

tarifi istiyorum. nette buldum bi kaç tane de yorum olmadığı için güvenemedim. bildiğiniz şık bişiler var mı?
tavuklu kremalı yapıyorum hep,bu sefer farklı olsun dedim.



 
Aslen Alfredo sosu diye bir şey yok. Roma'da bir lokanta yapıyormuş ama sonradan kapanmış. O zamandan sonra herkes kafasına göre yapıyor. Bana nasip olmadı orada fetuçini alfredo yemek. (şey gibi oldu bu da 'benim hiç cafe de flore'da yemek yediğimiz sevgilim bile olmadı'. neyse)

diyorum ki mantar, azcık çarli biber, çok az soğan. krema kıvamı çok akışkan olmnasın. tavuk için göğüs eti, penne makarna boyutunda dilimle.
makarnayi de cecco al.
ye, sev, dua et.
  • apc  (02.12.12 14:35:03) 
şayet kuşkonmaz bulabilirsen şöyle bi tarif var; bir tarafta makarnayı haşlarken diğer tarafta tereyağında birkaç diş sarımsağı çeviriyosun, makarna suyundan bir kaşık alıp sarımsağın olduğu tavaya da ekliyosun, sonra kuşkonmazları boyuna doğru ve ince ince kesiyosun(şu patates soyacaklarıyla yapabilirsin) ve biraz taze naneyle birlikte tavaya ekliyosun, bir parça daha tereyağı koyup biraz çevirdikten sonra, yiyeceğin kadar makarnayı aynı tavaya koyup bi süre de beraber pişiriyosun, daha sonra toz parmesan serpiyosun ve yiyosun .)


  • reso aga  (02.12.12 15:05:56 ~ 15:06:56) 
makarnayı haşladıktan sonra haşlama suyundan 1 çay bardağı kadar ayır. makarnaları zeytinyağı koyduğun tencereye geri al.

bu suyu sos tenceresine alıp içine 200 gr kadar küçük rendelediğin parmesan peynirini (grana padano da olur) koy, erir gibi olur bu karıştırmaya başla ve karıştırmayı kesmeden parmesanlar eriyince 1 paket krema ve beyaz biber ekle. krema da yoğunlaşınca sosu makarnaya iyice yedir.

tavuklu istiyorsan, tavukları önceden sotelemen gerekli (sarımsaklı istersen sarımsak da bu sırada girebilir), sonra bu kremalı karışım aveya direkt makarnaya ekleyebilirsin, aynı şey mantar için de geçerli.
  • april12th  (02.12.12 15:13:09 ~ 15:13:55) 
teşekkür ediyorum,birini seçip yapıcam şimdi


  • ameliee  (02.12.12 15:28:58) 
@ ameliee

karabiberi tane at.
  • apc  (02.12.12 15:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.