[]

12v DC- 230v AC Inverter ile bir şeyler çalıştırmak

Merhaba,

elimde bir müzik seti var ve (her ne kadar saçma olsa da) bunu arabada çalıştırıp çalıştıramayacağımı merak ediyorum.
Müzik setinin üzerinde 115W yazıyor kolonları nispeten büyük bir alet kendisi. Elimde arabada kullandığım çakmaktan gelen gücü 220v 350watt a çeviren bir inverter var.
sözkonusu müzik setini bu invertera bağladığımda sorunsuz çalışır mı? kolonlar müzik setinin üzerinde yazandan ekstra bir güç daha çeker diye düşünüyorum. doğru mudur? Eğer watt yetersiz gelir ve yetmezse alet yalnızca kapanır mı yoksa bir şeyleri yakar mıyız(önce inverter sonra aracın elektronik sistemi vs.)?

şimdiden teşekkür ederim.

 
cakmak cikisinin power rating'i ne, asil onemli olan o. eger 115 watt cekilebiliyorsa calisir. watt yetersiz gelirse bir seyler yanmaz ama dogru duzgun calismaz da.


  • tom riddle  (02.12.12 11:20:05) 
@tom riddle 350w 55amper 230volt diyor inverter.


  • wildkiller  (02.12.12 11:56:41) 
@wildkiller, inverter'ün değil de, akünün ve çakmak çıkışının kaç W verebileceği önemli. Amper değeri de iş görür. Çakmak çıkışı tahminimce maksimum 5A filandır.

12 V * 5 A = 60W ederki, inverterin %80 verimli olduğunu varsaysak 48W gibi bir şey elde edersiniz. Müzik seti illa 115W isterim ben derse, aracın çakmak çıkışına giden sigortası yanabilir.
  • turkay  (02.12.12 12:38:40) 
divitin dediği doğru sanırım ipod bile çakmaktan şarja bağlıyken inanılmaz hışırtı oluyor seste.

rca yok, öyle bir şeyi yapabilecek bilgiye sahip değilim.

turkay 10a max güç 7-8a sürekli güç alınabiliyor sanırım sigortasını değiştirerek daha yüksek güç elde edebilirsiniz demişler.

ama merak ettiğim şu ki ben gidip paraya kıyıp bi amplifikatör alsam o da aynı şekilde çalışmayacak mı? ya da ben öteki aleti çalıştırmak için doğrudan aküye kablo çeksem ne olur? 55 amperlik.
  • wildkiller  (02.12.12 12:48:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.