[]

ateşte üşüme ?

7 yaşındaki yiğenimin 37.7 ateşi var ama elleri buz gibi ve üşüyorum diyip titriyo ve üstünü örtmemizi istiyor. nedir bu işin doğrusu örtmek mi lazım açmak mı ?




 
doktor değilim ama nöbet geçiriyor. büyük olaslıkla da üşütmüş yiğneniz. çocukken bana da çok olurdu üşüttüğümde. ama kesin tanı ve tedavi için bir hastahaneye gitmek daha yararlı olacaktır.


  • damnlucifer  (25.12.08 15:26:33) 
doktora götürmek lazım doğrusu.


  • teritori  (25.12.08 15:28:55) 
kesinlikle örtmemek, hatta üstündekileri çıkarmak lazım. koltuk altlarına soğuk ıslak havlu yerleştirin. atletine kadar herşeyi çıkarın.


  • girl in a coma  (25.12.08 15:44:07) 
en dogrusu doktordur. bilincsiz ilac da vermeyin cocuga. benim karaciger iflas etmisti bu grip ilaclari yuzunden.


  • sanio  (25.12.08 15:45:29) 
37.7 cok yuksek ates degil, ozellikle cocuk icin.


  • wpi  (25.12.08 15:57:54) 
Ateşli olan hiç bir hastanın üstü örtülmez , hatta biraz soğuğa kaçan ılık suda duş aldırılır.Havale geçirir maazallah amman diyim.


  • siriquastrum  (25.12.08 17:34:10) 
teyzem şöyle der eğer ateşi yoksa ve titreme , üşütme geliyorsa üstünü açmaya gerek yok , ateş geldiği zaman üstünü örtmeyin.


  • madrigal  (25.12.08 18:07:05) 
gecmis olsun hasta oluyor olabilir. 37,7 ye ates denmez korkulacak bir sey yok, ama uzerini atesi varken ve yukselirken ortmeyin.Sakin!
Boyle titreme bircok hastalikta ortaya cikabilir, ama aklima mevsimsel ve prodromal olarak birden su cicegi geldi niye ise.(kaale almayiniz,sadece tahmin)
gecmis olsun, doktora goturmeyi ihmal etmeyin cocukta, bir de sakin aspirin vermeyin, atesini parasetamol ile dusurun.
Su anda goturemiyor ve sabaha goturebilecekseniz de, atesinin yukselmesine engel olunuz. 38 i gecerse ve daha da yukselirse beklemeyin, acile goturun.
  • ciaccona  (25.12.08 20:47:36 ~ 20:49:41) 
vücutta yaygın bir enfeksiyon olduğundan(ki bunun menşei bademciklerden tutun da sidik kesesine kadar olabilir) ötürü,vücut bir savunma mekanizması geliştirir ve cillop gibi yaşayan patolojik etkenlere(hastalık yapıcılar diyebiliriz) "al sana ateş!yan mendebur!" der.

bu yangı dediğimiz mekanizmanın devamıdır ve aslında ateş düşürücülerle(eğer ateş beyni etkileyecek seviyede değilse) vücuda destekten çok köstek olunur.burda amaç ateş eğer tehlikeli boyutta değilse(40-41.5 ve üstü) hastayı rahatlatıcı yaptırımlarda bulunmaktır.üst örtmek v.b. tehlikelidir.ılık bir duş rahatlatıcı olabilir.

en yakın doktora başvurmak en etiğidir.
  • bas git  (25.12.08 21:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.