[]

italya'yı gezmek istiyorum?

daha önce yurtdışı deneyimim yok. ingilizcem yok ama gezebilecek kadar anlaşabilirim karşıdakiyle.

aklımda venedik var. ortalama ne kadar bi para ile venedik gezilir? yani toplam uçak biletleri, otel, yeme içme vs. herşey dahil.

daha önce giden var mı? beni aydınlatır mısınız?

ayrıca vize pasaport olayları da var. hiç bilmiyorum. o konuda da aydınlatabilirseniz şahane olur.

 
Ben temmuzda gittim. Uzun uzun yazardim ama cok useniyorum yahu. Mesajla filan yazayim yarin.


  • lightblue  (01.12.12 22:25:31) 
gidecegin tarihe göre ucak ve otel ücretleri degisir.. yeme icme aslinda ucuz ama bizim paramizla pahaliya gelebilir..
otel yerine couchsurfing gibi bi siteden birilerini bulursan gezme tozma isi de daha kolay ve eglenceli olabilir..
venedik den önce romaya gitmeni tavsiye ederim oradan da floransaya gecersin..

vize pasaport olaylarinida ilgili sitelerden ücret ve zamanlarini görebilirsin..
  • Mügüs  (01.12.12 22:34:38) 
venedik-floransa-roma üçlüsü, henüz pasaportu ve vizesi olmayan birine, her bir şehire 2'şer gün ayırdığımızı ve 3-4 yıldızlı otellerde kalınacağını düşünürsek, yeme-içme-lokal transferler-müze vs. derken temiz en az bi 1500 euroya patlar.


  • 7c  (01.12.12 22:42:07) 
romaya gidis dönüs erken bilet alinirsa 150-200 euroya gelir.. floransa ve venedik e otobüs veya trenle gidilirse yaklasik 100 euro da o tutar..
dedigim gibi otelde kalmaz da cs'den birilerini ayarlarsa kalacak yer parasi da verilmemis olunur..
geriye yemek kaliyor ki bu cok degisken.. ama pizza fast food yerim ille de restaurant olmasi gerekmez diyorsan, aksam yemeklerinde saraptan feragat edersen 1 hafta icin yaklasik 250-300 euro harcarsin..

su ana kadar 600 euro yapiyor.. vize 100 euro pasaport kac yillik alacaksan o kadar ödüyorsun yani tas catlasa 900 euroya cok rahat gider gelirsin ama ögrenci hayati seklinde :)
  • Mügüs  (02.12.12 10:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.