[]

mühendis ve öğretmen maaşları - tartışma, forum vs

Özelde çalışan 1 mühendis günde ortalama 10 saat ve haftada 6 gün çalışır.. Bu da yılda 3120 saat yapar.. Yıllık sadece 14 gün izinleri vardır bunu da düşersek YILDA 2980 SAAT MESAİ yaparlar..
1 öğretmen ise haftada max 32 saat çalışır.. Bu da yılda 1664 saat yapar.. 1 yılda resmi ve dini bayramlar, yarıyıl tatili ve yaz tatili ile birlikte öğretmenler yaklaşık 120 gün tatil yaparlar.. Bunu da hesaptan düşersek YILDA 896
SAAT MESAİ yaparlar..
Yeni mesleğe başlayan 1 öğretmen maaşı en kötü 2000 TL'den hesaplanırsa (çünkü haftada 32 saat mesaiyi tamamlayan öğretmen 2000'den aşağı almıyor) 1 öğretmenin saati 2000/896=2,23 TL YAPAR..
Yaklaşık 10 yıllık tecrübeli 1 mühendis ise 6500 TL maaş alsa.. 1 mühendisin saati 6500/2980=2,18 TL YAPAR..
YANİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLAR LÜTFEN MAAŞIMIZ ÇOK AZ FALAN FİSTAN DİYE YAKINIYORUZ AMA AYLIK 6500 TL MAAŞ ALAN YILLARIN TECRÜBESİ BİR MÜHENDİSTEN DAHA FAZLA MAAŞ ALIYORSUNUZ ASLINDA..
Saygılar..

biri böyle yazmış forumun birinde, siz, öğretmenler, mühendisler, ne diyorsunuz?

konunun sapmaması için yine bir yorumdan alıntı: "öğretmenlere az bile bu para ona lafımız yok ki?? ama mühendislerin etinden sütünden yününden faydalanıp da verilen para cok az onu diyoruz biz..."

 
bu konu kuantum fiziğine kadar gider arkadaşım öğretmenin yaşadığı 1 saatle mühendisinki karşılaştırılır. bunu yazan arkadaş'ın matematik ve mantık öğretmeninde sıkıntılar olduğu kesin tabi adamlar imkansızlıktan kendilerini geliştirememiş.


  • hocam fazla egon var mi  (01.12.12 21:26:42) 
katılıyorum. bu öğretmenlerin zırlamaları hakikaten bitmedi gitti.


  • dogabey  (01.12.12 21:26:46) 
kendi maaşım niye düşük diye ağlamak yerine neden başkalarının maaşı sizleri ırgalıyor, en merak ettiğim konular listesinde bir numarada olabilir. başkalarını kıskanıp ağlayana kadar kendi maaşını artırmanın yollarını arasan, muhtemelen zengin olacaksın, ama doğu mantığı işte, arabesk. bizde niye yok yerine onda niye var.

bu kafayla daha çook 1000 lira alırsın mühendis kardeş.

not: beşiktaşlıyım, mühendis adayıyım. 6 dersim kaldı.
  • roket adam  (01.12.12 21:31:51 ~ 22:24:53) 
mühendislerin maaşı düşükse öğretmene niye sataşıyorsunuz amk. doktorlar hiç konuşmasın o zaman ? siktirin gidin.


  • 1 saat bende 50 dolar  (01.12.12 21:36:50) 
saçma. öğretmen ne yaparsa yapsın ayda 6500 lira kazanamayacaktır. (özel ders vs hariç. mesai yaparak yani).
insanların saatlik ücretinin çok olması demeke çok kazandıkları manasına gelmiyor ne yazık ki. önemli olan ay sonunda hesaba yatan para.

  • barix  (01.12.12 21:40:08) 
2000 lira para mı yahu? öğretmen bununla kira mı ödeyecek, ulaşım mı sağlayacak, yeme içme masrafı mı yapacak, kültürel etkinliklere katılıp kendini geliştirmek için kitap/ekipman mı alacak? sonra eğitim sistemi çok rerörö.

üstelik bence mühendislik öğretmenlikten üstün bir meslek değil. bunlara ek olarak, mühendis iş yerinden çıkınca işi bitiyor ama öğretmenler bir sonraki gün için hazırlık yapıyor, sınav hazırlıyor, sınav kağıdı okuyor, ödev kağıdı okuyor ve bunlar mesaiye dahil olmayan şeyler. öğretmenleri koruyacağım aklıma gelmezdi ama bence bu şekilde bir hesaplama haklı değil.
  • kayranin kedisi  (01.12.12 21:44:35) 
bir mühendislik aday adayı olarak bunları ilk olarak yeni başlayan öğretmen; 1.600 alıyor. onu da atanırsa alabiliyor. atanamazsa kafasını alıyor.

o şekliyle 1.78 liraya çalışıyor saat başına.

ayrıca mühendis maaşıyla öğretmenlik maaşının karşılaştırılması abes. 1.600 lira için insanlar güneydoğu'da pkk istanbul'da hayat pahalılığıyla uğraşıyor. öğretmen mesleğini ve kimlerle çalışacağını seçemez. köye gider, tek göz odada 2 sene kalır; kimse yaşıyor mu sormaz. öğretmen başka meslek yapamaz, yaparsa atılır mesleğinden haliyle tek gelir kaynağı bu 1.600 lira. bu para 25 yıllık öğretmende 2bin lira oluyor.

yeni mezun bir mühendise 1500 lira veren işveren de, taze öğretmene bu şartları sunan sistemde de birbirine sövenler gerçek sorun.

atanamayan öğretmenler mevzuu; devlet bölüm açarsa insanlar da bölüme girer. devlet gelecek 5 senede kaç öğretmene ihtiyacı olacağını hesaplayamıyorsa, ona göre kontenjan ayarlayamıyorsa; sadece yök'ü değil kendini feshetsin, biz de rahatlayalım.
  • repins  (01.12.12 21:58:50 ~ 22:02:49) 
ayrıca bir öğretmen sadece ders saatlari içerisinde çalışmıyor, bu bir türlü anlaşılamadı gitti, başka bir dolu görevleri var yazılı okumaktan, gelışım raporları doldurmaya, veli görüşmelerinden, seminerlere... öğretmen yalnızca derse girmiyor.


  • my december  (01.12.12 22:14:40) 
bir mühendis neden bir öğretmenden daha üstün olmalı ki? bi teknik resim, iki tane de yalandan mekanik dersi alınıyor diye bu neyin tribi ya. amınakoyim kafaya bak ya mühendisin 6500 üne bişey demiyorlar da öğretmenin 2000 lirası adamlara dert oluyor, bu neyin çekememezliği. aynı mantıkla bir imam günde 5 vakit namaz kıldırsa, abdestiyle birlikte her biri 15 dakikadan 2 saat etmiyor. olm gelin itiraf edelim hiçbirimiz doktor olamadık ve özel hastanelerde doktorların kazandığı 15-20 milyarlara hepimiz köpek gibi imreniyoruz. ama adam hayatının her eğitim aşamasında takmış bize, tıp fakültesi okumuş abi, götümüz yemiyor laf etmeye. ondan sonrası belli, mühendislikle uzaktan yakından alakası olmayan salak salak dersler yüzünden piç edilmiş bir öğrencilik süreci, devamında da ceza gibi 1000 lira maaş. sonra öğretmene sardır. şimdi burda herkes kendi örneklerini verebilir ama en azından şu genelleme yapma hastalığını bırakın abi artık.


  • 7c  (01.12.12 22:21:13 ~ 22:28:26) 
bana türkiyede patent sahibi olan kaç mühendis sayabilbilirsin?
kalanların hepsini at çöpe derim.
Mühendislere verilen para çok bile bence...
  • duyond  (01.12.12 23:00:39) 
türkiye de bu ünvanı hak etmeyen bir çok kişi var bence, sadece imza atıp ben mühendisim diye geziyorlar sonra 5000 maaş istiyorlar,

Hepsini at çöpe derim.
  • basond  (01.12.12 23:13:43) 
roket adam güzel demiş..
ayrıca, herkes için güzel bir dünya dilemek neden bu kadar zor..
bence insanlara batan öğretmenlerin sayı olarak çok olmaları ve haklarını aramak için mücadele ettiklerinde ses getirmeleri..
daha iyisi için hak talep ettiklerinde neden takdir edilmiyorlar da, "sus otur, sen zaten bu kadarını hak ediyorsun" deniyor? size ne hakikaten? herkes kendi şartlarını iyileştirmek için çabalasın bence.
kimse hakkını almıyorsa, devlete sisteme saldırın, öğretmenlere değil.
  • pinkket  (02.12.12 09:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.