[]

yatırım ama nasıl? ver.365236498134

Selam tekrardan..
cogunu okudum bu soruların ancak bi sonuca varamadım.. e-mevduat cok az getiriyor malum.. altın almak da kuyumcuya git alırken kaybet satarken kaybet benim gibi ufak birikmleri olan insanlara zor geliyor.. (ayda 1500 kenara atabilrim) en iyisi netten banka internet subesinden altın alayım edim ancak baktım ki hsbc`nin B Tipi Likit Altnı Fonu diye bir seyi var..

ne oldgunun anlayamadım.. bu altın fonu ne oluyor?? sadece altın fiyatlarına mı baglı yoksa dolarada mı baglı cunku bir bankacı vaktiyle bu hem dolara baglı sonra da altına baglı demisti.. yani paranızı once dolara sonra altına ceviri. iksii de duserse sıctın yukseliirse yasadın demsti..

siz ne diyorunuz bu altın fonu olayı iyi mi?

 
Kuveyt Türk'te altına altın hesabı var. hem vade sonunda kar payını alıyorsun hem de hesabın altın cinsinden tutulduğu için altındaki yükseliş de sana kar getiriyor. uzun vadede altın kaybettirecek bir enstrüman değil zaten. benim önerim budur soruna cevap olmasa da


  • winstoncash  (01.12.12 12:57:18) 
altının onsuna dayalı oluyor o fonlar. ama en az %51 olmak zorunda bu yüzden geri kalan 49'una repo tahvil bono falan alınabilir. getirisi dengeli olur biraz daha az riskli olduğundan getirisi de o oranda olur. ülkenin kredi notu düşmüşken bank of america da türkiye'ye yatırım yapacağını falan söylemişken İMKB30'a dayalı yatırım fonlarını önerebilirim kısa vadede. uzun vadede altının düşme ihtimali de mevcut güvenli olsa da...


  • sanata canimiz feda  (01.12.12 13:07:46) 
hacı paraya bır ıkı yıl bakmam dıyosan , ımkb 30 fıonlarından bırını al.. yatırım yapılabılır sevıyeye gelmesı uzun vadede yukselısın devamını getırecektır.

turkıyenın buyume rakamları gelecek yıl ıcın % 5 ler fılan konusuluyor dolayısıyla 1 yıl ıcıerısınde bu fonlardan elde edecegın getırı vadelı 'den daha fazla olacaktır. ama aynı sekılde kayıp rıskı de ıcerır. benım beklnetım 104ooo rakamının gorulecegı kı bu bıle suanda %15 lık bır getırı gıbı gorunmekte en az..

altın konusu ıse , altın dolar/ons bazında fıyatlanan bıseydır. hsbc fonu da bundan olusuyor olabılır , detayını ıncelemek lazım . yatırım yapacak kısının bunları bılıyor olması lazım aksı takdırde sana dunyanın en ıyı tuyosu da gelse cacık olmaz ondan. ne zaman gırıp ne zaman cıkacagını bılmedıgın seyden para kazanamazsın.


neyse uzatmayayım , bosver sen fondu altındı fılan seylerını.. koy vadelıye kafan rahat olsun.. bıde su fınansbankın yenı cıkan zımbırtısına bak o %15 *20 arası verıyo dıyolar bakmadım detaylarını dun burda bıyerde denk gelmıstı bırı yazmıstı.
  • kennym  (01.12.12 13:41:23) 
ayda o kadar kenara ayırabiliyorsan en iyisi mülk yatırımı yapman bence. hazır faizler düşme eğilimindeyken kredi çek ev al. 2 sene sonra baktın olmuyor evi satarson. borcu kapatırsın kalan senin olur. bir de ev de zaten en az vadeli kadar değer kazanır o arada.


  • spy of soul  (01.12.12 15:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.