[]

ilişki insanı değilim/değilsin

bu cümlenin bir kaç farklı ortamda kullanıldığına şahit oldum ve garipsedim. nedir bu ilişki insanı? insanlar doğarken öyle mi doğuyorlar? aradığım ilişki sende yok demek mi? yoksa doğrudan söylenebilen, ayırt edilen böyle bir olgu var mı?




 
hakkaten bireyselliğinden asla taviz veremeyenler hariç bence "sorun sende değil bende" gibi bir kaçış cümlesi


  • ela  (01.12.12 01:07:26) 
kast edilenler aşağıdakilerden bir/birkaçı olabilir:
-tek bir insana bağlanmak istemiyorum
-naz/kapris/ kötü günde dert dinlemek vs. gibi şeylerle uğraşamam. Vaktim varken canım isterken takılırım.
-sorumluluk alamam
-söz /vaad veremem ilişki dediğin illa bi yere gidiyo olmadı bitiyo filan gereksiz stres
-alttan alayım, arkadaşını/ailesini çekeyim/hoşgöreyim/görmezden geleyim bana göre deil
-sıkılıyorum ben sabah akşam aylarca aynı insanla olmaktan be ya bi daha mı gelecez dünyaya
uzar uzar uzar bu liste
  • niye ama  (01.12.12 01:07:34) 
Yalnızlığına bağlı, kendi alanlarına/sınırlarına girilmesinden hoşlanmayan, kendi yaşam alanında daha mutlu olan, hareket kabiliyetini kısıtlayıcı unsurları hayatında tutmak istemeyen insanlar için söylenmiş bir söz.


  • Savina Y.  (01.12.12 01:10:50) 
benim o. 2-3 haftadan uzun dayanan olmadi daha.


  • Mandos  (01.12.12 01:14:58) 
insan yalnız başına, birine bağımlı olmadan hayatını düzenini oturtmuş olabilir de aşık olduğunda değişir ki bu. ne bileyim Amerikan filmlerinden fırlamış bir kavram gibi geliyor. ya da belki de bir çeşit savunma mekanizması.


  • patiska  (01.12.12 01:20:15) 
Egoizmin, egosantrizmin dorugundayim/dorugundasin.


  • compadrito  (01.12.12 01:26:48) 
Aşık olduğunda değişmez, değiş-miş gibi gözükür.
Aşk dediğimiz tamamen kimyasal bir hadise ve sonsuza kadar salgılanmıyor o hormonlar.
O beyinde yaşanan farklılıklar sona erdiğinde aşk da bitmiş oluyor ve mantık devreye giriyor.
Mantık devreye girince ne oluyor? Hoop başa dönüyorsunuz ve alışkanlıklarınıza, karakterinize sarılıyorsunuz. Yani az önce saydığım birkaç madde devreye giriyor bu tip insanlarda.
İşte bu yüzden insanlar aşık oldukları insanlarla evlenmeli ama aşıkken evlenmemeli. O tamamen farklı bir hal oluyor çünkü. Siz değilsiniz o andaki.
  • Savina Y.  (01.12.12 01:28:06) 
valla bal gibi de değişiyor. iliklerime kadar bencil biriydim. en güzel, değerli anlarda bile ne ilişkisi terket hayatına yada ne arıycam şimdi o arasın diye düşünürdüm. fakat son ilişkide öyle bir haldeydim ki boynuma tasma takıp gezdirse gene eyvallah çekerdim. tabii sapıkça yada platonik bir aşk değildi. karşı taraf da deli gibi seviyordu ve aynı durumdaydık. büyük konuşmak gibi olmasın ama değil başka ilişkiler çoluk, çocuk; torun, torba sahibi olsam bile böyle eşsiz bir aşkı yaşayamıyacam. o eşsiz anlar hep eşsiz olarak kalıyor.


  • dokunmakalbime  (01.12.12 09:04:20 ~ 09:10:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.