[]

erasmus şehir seçmece

gençler, bir türlü karar veremiyorum, bi el atın yardım edin.

Belçika: Gent, Brüksel.
Hollanda: Utrecht, maastrich, Tilburg
Norveç: Oslo
İsveç: Västerås
İtalya: Roma, Floransa.

Daha çok kuzey ülkeleri istiyorum ama italya neden olmasın dedim kendi kendime şu aralar.

 
maastricht'de bir halt yok.


  • vedatchilipeppers  (30.11.12 12:37:04) 
1 sene erasmus ve 3 aylık erasmus stajı tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim ki; sizin bakış açınız önemli, derslerden de geçmek istiyorum deseydiniz bu ülkeler arasında bi slav ülkesi olsa orayı önerebilirdim. ama erasmus ruhu açısından ben eğlenmek, gezmekte isyiorum dersen sıralamam:
1. italya
2. hollanda
3. belçika
4. isveç
5. norveç
olurdu. Norveç hariç diğer yazdığın ülkeleri gördüm.
  • j000ker  (30.11.12 12:40:29 ~ 12:42:58) 
1.italya
2.hollanda
3.belçika


isveç
norveç(çok soğuk ve pahalı üstelik atlayp trene uçağa zırt pırt oraya buraya da gezemeyeceksin..)
  • jimjim  (30.11.12 12:44:20) 
brüksel iyidir. hem trenle amsterdam, paris vs. hem ryanair'in merkezlerinden biri olması sebebiyle uçakla çok çok iyi gezersin. şehir de iyidir. isveç ve norveç güzel olabilir ama çok pahalı.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.11.12 12:44:45) 
Floransa, Bruksel, Roma,...


  • compadrito  (30.11.12 12:44:58 ~ 12:45:32) 
Ben Gent istemiştim, olmadı, sonra Madrid imkanı doğdu ve orada yaptım. 2 dönem kaldım. Büyük şehirde Erasmus yapmak güzel oluyor. Ama bir yandan da hayat pahalı tabii, ev kirası vesaire. Gideceğin okulun yurt imkanı tanıyor olması önemli. Amacının ne olduğunu söylersen ona göre cevaplayalım. Eğlenmek için gidiyorsan Utrecht fena durmuyor, Hollanda sonuçta :)


  • barut  (30.11.12 12:46:45) 
yalnız "oraya buraya gezme" olayı için maddi durumu da göz önünde bulundur. sanırsın herkes ayda 2000 öyroyla erasmus yapıyor. he, roma'ya gidersen zaten bir hafta bologna'da, sonrakinde siena'da, 3 ay venedik'te, 4 ay floransa'dasın.

yine de ben olsam, sadece verilecek hibeyi göz önünde bulundurarak, kesinlikle roma'yı tercih ederdim. gent, utrecht, maastricht, tilburg, oslo, vesteros, napcan buralarda? ha hiçbirini görmedim de, roma her türlü skertir gibime geliyor yaşanabilecek hadiseler, efendime söyleyeyim okul, sanat, bilmem ne. bissürü şey.
  • der meister  (30.11.12 12:52:00) 
Şunu da eklemek gerekir ki büyük şehirlerin üniversitelerindeki ESN kulüpleri çok daha büyük organizasyonlara girişebiliyor. Örneğin sen Tilburg'da "heeey hadi bira içelim hehe" organizasyonuna katılırken Brüksel ya da Roma'da bir üniversitenin Erasmus kulübü, öğrencilerini otobüsle başka bir şehire partiye götürüyor olabilir, mesela bir festivale... Bunlar hep önemli şeyler.


  • barut  (30.11.12 12:58:35) 
ya amacım daha çok eğlenmek ve farklı bir kültürü yakından tanımak. bu yüzden aslında kuzey ülkelerini daha çok istiyor gibiyim. roma'yı da sadece roma diye istiyorum aslında. Yani kafamdaki asıl yer Brüksel'di şu ana kadar, ancak şunu okuyunca beta.eksisozluk.com resmen tırstım..


  • noluyo yaa  (30.11.12 13:03:36) 
Keşke bir Polonya şehri olsaydı listende.


  • barut  (30.11.12 13:09:23) 
@noluyo yaa o entry'i okuyup çekindiysen aynı başlıkta bi tane de benim entry'm var onu da oku istersen. brüksel'e büyük haksızlık yapıyorlar.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.11.12 13:11:34) 
floransa ve roma acayip güzel bir şehir. 1 ay avrupa'yı gezdim en çok aklımda bu iki şehir kaldı. bir daha gitmek için can atıyorum fakat doğrusunu söylemek gerekirse pek bi eğlence hayatına rastlamadım. mutlaka vardır fakat ben rastlayamadım.

ama brüksel her ne kadar güzel değil deselerde erasmus yapcak olsam brüksel tercih ederdim. delirium'daki yüzlerce birayı sadece bir kere içsen bile bi dönemin anca yeter. bence pub'larıda güzeldi. pahalıda değil kuzey ülkeleri gibi. ayrıca hollanda'ya fransa'ya almanya'ya da yakın bi lokasyonu var. o yüzden brüksel derim. ama bi yandan da 10 gün roma'da 1 hafta da floransa2da kalmanı öneririm erasmus sürecince.

kuzey ülkeleri hakkıdna pek bilgim yok ama pahalı sonuçta. bence kıta avrupa'sı iyidir. gene gidersin kuzeye.
  • merkezefendi  (30.11.12 13:35:59) 
@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu, abi okudum biraz daha rahatladım. Türklerin az olması iyi, çok çok az olacağı şehir aramıyor değilim ama :))

@barut, ben de isterdim vallahi polonya'yı..
  • noluyo yaa  (30.11.12 13:48:30 ~ 13:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.