[]

spor önerisi

bugüne kadar öylesine çıktığım yürüyüşler ya da ayda bir çıktığım bisiklet gezileri dışında hiç spor yapmadım.yaşım 24 kadınım.
şimdi midemdeki sorunlar nedeniyle kilo vermek zorundayım.doktor sadece diyetin yeterli olmayacağını bunu sporla desteklememi söyledi.
sizce bi spor salonuna yazılıp bilen birilerinden yardım alarak mı bu işe başlayayım yoksa fırsat buldukça yürüyüş yaparak ya da evde basit egzersizler mi başlamalıyım?
eve yürüyüş bandı, bisiklet vs işine hiç sıcak bakmıyorum evde yer yok çünkü.spor salonuna yazılırsam iş çıkışı ve hafta sonu gidebileceğim.arabam yok.eve en yakın spor salonu 20 25 dk yürüyüş mesafesinde ve otobüs hattı yok eve.yani genelde yürümek durumundayım.spordan sonra da duş alacağım için eve dönerken bu karda kışta iyice hasta olur muyum diye korkuyorum.mayıs gibi araba almayı planlıyorum o zaman mı yazılsam ya da evde biraz denedikten sonra mı yazılsam çok kararsızım.
evet önerileri alayım lütfen, tikler peşin.

 
kış faktörü olmasa yürüyerek spor salonu derdim. ama malum kış. karın eritmek için çeşitli teknikler var internetten araştır derim. ayrıca düzenli ve artan tempolu bir yürüşü aksatma. yürüyüş haricinde zaman buldukça ısınma hareketlerini tekrarlayabilirsin diye düşünüyorum.


  • fakir nightboy  (30.11.12 11:01:00) 
önümüz kış karda kıyamette antrenman yorgunluğuyla 20 25 dakka yürüyemezsin bi süre sonra eziyet gibi gelir. şnav barfiks mekik aparatları, 2 3 tane orta ağırlıklı dumbella falan kendince birşeyler yapabilirsin ama evde çalışabilmek için bilgili olmak lazım anlaman lazım biraz araştırıp öğren. araba alana kadar evde idare et derim.


  • iguanamvar  (30.11.12 11:04:50) 
amac sadece kilo vermekse yuruyus/bisiklet yeterli, spor salonuna para dökulmenin bir manasi yok. soguklarda nasil olur bilmiyorum ama. Alisveris merkezlerinde yapabilirsiniz :P

biraz kas yapmak, sikilasmak istiyorsaniz o zaman spor salonlarinda jimnastik/plates falan iyidir. hem daha zevkli ve biraz sosyal oldugundan daha cekici olur.
  • natnan  (30.11.12 12:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.