[]

İstanbul u Keşfediyoruz 1- Karaköy

Selam duyuru, nasılsın?

Bir arkadaşımla İstanbul u keşif turları yapmaya karar verdik. Her hafta başka bi semtin gizli köşede kalmış yerlerini bulalım dedik.

Senelerdir İstanbul dayız ikimiz de, belli başlı yerleri gördük tabii. yani bu seferki turun kapsamı Ayasofya, Pierre Loti, Çengelköy Çınaraltı değil pek. Tabii hala görmediklerimiz de vardır, onlarla ilgili de tekliflere açığız..

Asıl görmek istediklerimiz pek de bilinmeyen, belki tesadüfen karşınıza çıkan, ya da bir arkadaşınızın çok anlattığı vs. yerler.

Örneğin Karaköy de Köşkeroğlu nu duyurudan methetmişlerdi, katmer yemeye gidiyoruz şimdi :) gitmişken başka nerelere gidelim?
(evet güllüoğlu na 165687454 defa gittik :)

 
karabatak


  • penetre  (30.11.12 09:53:56) 
karaköyde zürafa sokak varmış diyorlar


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (30.11.12 09:55:38 ~ 09:55:53) 
fildamı sarnıcı, veliefendi...

balat düşünülmüş olabilir lakin lafı geçmemiş. oradaki kiliseler ve gayrimüslim okulu ve her bir sokağı. bilakis tarihi bir eczane var, 1900lerin ilk yarısından fırlayıp gelmiş gibi.

bir ilave daha yapayım; yoros kalesi anadolu kavağı...
  • agy3  (30.11.12 09:59:37 ~ 10:01:26) 
KAraköy lokantası.
Bir de karaköy iskelede starbucks'ın sırasının sonunda hotel hettie diye bir yer var. En üst katında hoş bir restoran var. Ünlü falan değil ama biz arkadaşlarla yemeğe gidip çok memnun kalmıştık, manzarası da süper.

  • whoosie  (30.11.12 09:59:49) 
gelmişken eğer daha önce yapmadıysanız galata kulesi'ne çıkmayı ihmal etmeyin.


  • lazpalle  (30.11.12 10:07:18) 
@agy3; tam üstüne basmışsın, istediğimiz tam da böyle bir şey..özellikle o eczaneyi çok merak ettim şimdi..kavağa da gittik de kaleye çıkmamıştık, orayı ve diğerlerini de listeye ekliyoruz, teşekkürler.

@whoosie; karaköy lokantasına gidelim, köşkeroğlundan önce o zaman.."şusu" çok iyidir, yemeden gelmeyin dediğin bir şey var mı?

@lazpalle; evet hala galataya çıkmadık, onu ve kız kulesini ikimiz de daha özel zamanlara sakladık,teşekkürler yine de:)
  • lambada  (30.11.12 10:54:29) 
salt galata'ya uğrayın. sergi ilginizi çekmese bile binayı gezin. cafede bir kahve için. güzel bir mekan.


  • merhum  (30.11.12 11:38:46) 
keşif analizi:

salt galata çok güzelmiş hakkaten, osmanlı bankası sergisi, ve resim sergilerini gezdik, cafesi güzeldi, hatta wc nin tasarımı bile çok enteresan:) kütüphanesine bayıldık, istanbul da böyle bir kütüphane olduğunu keşke bu kadar geç öğrenmeseydim:) tavsiye ettiği için merhum a çok teşekkürler.

köşkeroğlunda lahmacunu pek güzel, beytisi bizi sarmadı ama katmer nefis ve kocamandı, iki kişi zor bitirebildik. gezi yüksek kaldırım-galata kulesi-istiklal istikametinde sona erdi.
  • lambada  (03.12.12 19:02:47 ~ 19:56:25) 
fener deki kırmızı mektep kesinlikle.


  • yasanmamısyıllar  (03.12.12 19:07:18) 
@yasanmamısyıllar; fener rum lisesinden mi bahsediyorsunuz? görsellerine baktım harika bir mimarisi var, haberim bile yoktu böyle bir yerden..
peki dışarıdan elimizi kolumuzu sallayarak girebilir miyiz ki, okul saatleri harici kapalı mıdır?

  • lambada  (03.12.12 19:16:56) 
kızıl mektebe biz yaz döneninde ve hafta sonu girdik.
girişinde antakyalı hıristiyan bir aile yaşıyor, okulla onlar ilgileniyor. biraz bahşiş verirseniz güzelce gezdiriyor okulu, anlatıyor..
oraya gitmişken çevredeki kilise ve sinagogları da gezmiştik. ama yanımızda tur rehberi bi arkadaşım vardı, izin neyin işlerini o halletmişti sanırım önceden.
sahildeki bulgar kilisesi de çok değişiktir mesela!
  • pinkket  (03.12.12 19:21:14) 
@pinkket teşekkürler.

kızıl mektep; mimarisinin müthiş olması bir yana ne enteresan okulmuş yahu, tarihçesini vs de okudum şimdi. o koskoca okulda bazı sınıflar 2 kişilik. orta 1 den lise sona kadar toplam 58 öğrenci var ve 8 inin soyadı Şahbaz, 5 inin de Carcar. aile okulu gibi. kulesinde küçücük bir yer verseler de bana orada yaşasam:p

istanbul da neler neler var da en ufak haberimiz yok..işte tam da böyle yerleri bulmak istiyoruz:)

o zaman bir günü fener deki kızıl mektep ve çevre kilise-sinagoglara ayırdık gitti :)
  • lambada  (03.12.12 19:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.