[]

20'lik yaş dişi çekimi sonrası

Bugün 4gün bitti. Soldaki 2 tanesi çekildi. Üstteki dikişsiz, alttaki dikişli. Yanağımla çenemin kesiştiği yerde de dikiş var; yanağımın görüntüsü yarık gibi hatta o dikişlerden dolayı, alınan yirmiliğin önündeki dişin yan tarafında da dikiş var.

Önceki gece ve bu gece acılar içinde kıvranarak uyandım. Dün de çok kötü durumdaydım, bugün de öyle. Hatta bugün dayanılmaz bir hal aldı.
Ağrı eşiği çok yüksek bir insan olduğumu belirtmek isterim.

Hala bu kadar kötü durumda olmam normal mi? İlk gün ağrımın şiddeti 9 ise, ikinci gün 8'di; dün ve bugün ise 10. Neden böyle olmuş olabilir?

Ağrı kesicilerle durmaya çalışıyorum; ama onun da etkisi 2-3 saat sürüyor en fazla. Ne yapabilirim bu ağrılarımı biraz olsun dindirebilmek için?

(Operasyonumu gerçekleştiren cerrahım antibiyotik vermedi. Ağrı kesici olarak da Minoset verdi; fakat o hiçbir işe yaramayınca Arveles içmeye başladım.)

 
minoset kesmez. haftasonu olmadan eczaneden etol fort yada majezik al. gün içinde çok ağrısa da yutmamaya çalış. etkisi azalıyor sonuçta. gece yatmadan yut ki rahat uyu.

diş çekimi öncesi antibiyotik kullandın mı_? bir de dişin temizliğine dikkat ettin mi çekim sonrası_? etmediysen kulak temizleme çubuğu ile temizle yarayı içine yemek artığı kaçarsa apse yapar hasta eder adamı.

doktor değilim. 20lik dişlerini çektirmiş bir insanım. hatta birinin çekilmesi bir saat sürdü. hiç ağrı olmadı. buz bastın mı onu sorayım bir de. benim doktorum her çekim sonrası 6 saat buz bastırmıştı. ne şişme yaptı ne ağrı.
  • ayiadam  (30.11.12 07:39:13) 
ayiadam -> Minoset kesmedi evet; Arveles kesiyor; ama o da dediğim gibi 2-3 saat sürüyor en fazla. Gece yatmadan özellikle yutuyorum bir tane; ama yine de uyanıyorum işte ağrıdan. Majezik, Etol Fort da deneyeyim en iyisi söylediğiniz gibi.

Ne dişlerim çekilmeden önce, ne de çekildikten sonra antibiyotik verilmedi bana. Dişlerim çekildikten sonra biraz araştırınca normal diş çekimlerinde bile antibiyotik verildiğini öğrendim.
Temizliğe dikkat ediyorum evet. Hem fırçalıyorum(yaralara dokunmadan), hem de kendi hazırladığım suyla çalkalıyorum ağzımı gün içinde.

Buz da basmadım; çünkü onu da kendi araştırmalarım sonucunda öğrendim ve artık geç diye düşündüm(2. günün akşamıydı öğrendiğimde). Şişme çok hafif oldu, belli belirsiz. Ama ağrılar dayanılmaz bir hal aldı.
  • djarwi  (30.11.12 07:47:43) 
bence iltihap yapmış o. hemen git doktorunla konuş. benim sağ üst yirmilk köksüz falandı tutup alınacaktı yani. onun için bile bir hafta antibiyotik kullandım. çok saçma bir iş yapmış doktorunuz. hemen bugün git. hafta sonu falan girmesin araya.


  • ayiadam  (30.11.12 07:50:23) 
horaca wells -> Aradık önceki gün, gece beni uyutmadığı için. Toplantıdaymış. Dün de ağrı kesiciyle idare ettim, aramayı ihmal ettim. Ama gece yine uyutmadı beni işte.

Diş hekimliği fakültesinde, Yrd. Doç. olan bir cerrah tarafından çekildi. Dün içtim sigara sabah kalktığımda. Sinirlerim bozulmuştu artık ve bundan daha kötü olamaz zaten diye düşünüp içtim. Daha kötü de olmadım. Tükürmedim de işte. Yani afedersiniz ama, ağzımı çalkaladığımda bile tükürmedim suyu, akıttım ağzımdan tükürmemem gerektiğini bildiğim için.

Mide rahatsızlığım var; ama zaten onun için Nexium alıyorum her sabah, sorun yaratmıyor o yüzden. Arveles'in de mideyi kötü yaptığı yazıyor, bende öyle olmadı. Deneyeceğim onları(apranax, majezik, etol fort) da bugün o halde.
  • djarwi  (30.11.12 07:55:15 ~ 08:00:19) 
ağrı kesici olarak majezik verdiler bana 2 seferde, ayrıca bir antibiyotik bir de gargara vermişlerdi. kulak çöpünü oraya götürmeni tavsiye etmem ne kadar steril olduğunu bilmiyoruz. gargara bunun için var. adı da kloroben miş


  • jedilance  (30.11.12 08:04:39) 
jedilance -> Gargara da vermediği için kendim bir su hazırlayıp onunla gargara yaptım. Size verdikleri bu gargaradan da alayım en iyisi bugün.


Ayrıca şunu da belirtmek isterim, sigarayı içerken de yanağımı, çenemi oynatmadan nefesimle çektim içime. Yani sigara içerken de emme hareketi hareketi yapılır ya, o şekilde içmedim. Sigara kullananlar bilir, emme hareketi yapmadan nefesle de çekilebilir sigara. Yani sigara içmiş olmanın da sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
  • djarwi  (30.11.12 08:16:30) 
killerbee -> Benim ameliyathanede okuduğum bir yazıda da, ilk 12 saat sigara içilmemelidir yazıyordu. Ben ilk sigaramı, operasyondan 48 saat sonra içtim. Ve ağrılarım dayanılmaz hale gelmeye başladığında hiç sigara içmemiştim henüz.


  • djarwi  (30.11.12 09:51:52) 
killerbee -> Yazılanlara özellikle ayrıntılı cevap veriyorum ki; bilgili, deneyimli olanlar okuduğunda durumumla ilgili yardımcı olabilsinler, fikirlerini paylaşsınlar diye.
"abi doktor değilim ki ben," diye çıkış yapmanız garip geldi. Teşekkür ederim paylaştıklarınız için. Dikkate alacağım hepsini.

  • djarwi  (30.11.12 10:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.