[]

makarna sosu önerileri?

artık hep aynı makarna sosunu yapmaktan sıkıldım. değişik tarif önerileri bekliyorum, zor ya da kolay olması fark etmez uğraşırım yani işim gücüm de yok zaten..




 
  • compadrito  (28.11.12 19:38:50) 
mantar, krema, köri, tavuk parçaları. bunlardan sos elde edebilir misin? elde edemezsen anlatayım. efsane bir şey oluyor.


  • dwight  (28.11.12 19:39:18) 
@dwight anlatırsanız çok sevinirim..


  • tadin kaldi  (28.11.12 19:41:09) 
yaptığın klasik sosun içine bi tutam maydanoz atınca çok ilginç ve bi o kadar da güzel bi değişim oluyor..


  • spider03  (28.11.12 19:41:28) 
3 tane var, kendi yaptığım tarifler. basitçe anlatmaya çalıştım.

pastafaryan.blogspot.com
  • trachemys scripta elegans  (28.11.12 19:44:00) 
tamam.

öncelikle malzemelerin esansiyeli köri ve krema. bu ikisi yoksa kalanlar bir şey ifade etmez. ama mantar ya da tavuk tercihine kalmış. ben az tavuk bol mantar tercih ediyorum.

tavaya zeytin yağı koyup ısıtın, tavuğu ekleyin. pişmeye yakın mantarları koyun. mantarlar da pişmeye yaklaşınca tuz, karabiberi ve bol miktarda köri koyun. azıcık çeviri baharatlar karışsın. bu aşamada kremayı ekleyin. kremanın rengi hardal sarısından 2-3 ton açık olsun. sos tamamdır. son aşamada sosun tadına bakıp köri ya da baharatları tekrar ayarlarsanız. köri çok gelirse krema ekleyin. az gelirse köri ekleyin doğal olarak. son aşama da makarna ve sosu karıştırmak.

afiyet olsun.
  • dwight  (28.11.12 19:45:34) 
@spider03; teşekkür ederim ama mayonez sevmiyorum maalesef.

@eranicus; erişte önerisini deneyeceğim, teşekkür ederim.

@trachemys scripta elegans; tam aradığım şey, kendi tarifleriniz için teşekkür ederim.

@dwight; çok teşekkür ederim gerçekten güzel bi tarife benziyor, hemen deneyeceğim..
  • tadin kaldi  (28.11.12 19:58:25) 
bir makarna sever olarak bende bir tane yazayım. zeytinyağında sarmısakları çevirip dilimlenmiş domatesleri ekliyorsun. ardından bir parça domates salçası ekleyip rengini koyulaştırabilirsin. fokur fokur fokurdayan sosa kırmızı pul biber ve kuru fesleğen ekliyorsun. malzemelerin miktarı damak zevkine göre ayarlanacak. afiyet olsun.


  • bucuuu610  (28.11.12 19:58:27) 
garip gözükebilir; bi arkadaş bana geldiğinde yapmıştı da; ben sevmiştim baya.

makarnanı yap. üstüne yağı alınmış ton balığını ve konserve mısırını dök. bi karıştırıver.
ardından bi kasede önceden çırpıp daha homojen hale getirdiğin yoğurdu dök (tıpkı mantı yapıyormuşçasına) ve finalde de yoğurdun üzerine tıpkı mantını sevgin ve emeğin ile süslüyormuşçasına bir salçalı sos yap. tereyağı ya da margarini tavaya at, kısık ateşte erirken az salça (ya da benzeri) ve dilediğin baharatları katıp yağ ile karıştır. sonrada sosu mısırlı, balıklı, yoğurtlu makarnanın üstüne dök.



bi de mantar alıp, onları yağda hafif soteleyip, ardından krema, yağlı beyaz peynir, krem peynir ve az yoğurdu mantarla birliktetavaya dök, kısık ateşte peynir ve krem peynir iyice karışana dek karıştır.. makarnanın üstüne dök.
  • delarue  (28.11.12 20:28:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.