[]

Ayak üşümesi

İyi akşamlar ehl-i duyuru,
Soru(n) bir arkadaşım ekolünden;
Kendisi 30 yaşında bir erkek. Geçen kış fark ettiği bu sene de kış geldikçe ayyuka çıkan ayak üşümesi sorunu varmış. (ben üşüyen bi insan olmadığım için anlayamıyorum derdini)
Kilosu yok, şeker vb. kronik hastalığı yok, içki sigara içmez. Ama spor da yapmıyor yanlış bilmiyorsam sürekli çalışıyor çünkü ve iş gereği hep oturuyor.
Kan değerleri normalmiş (gerçi ne kadar normal bilmiyorum ama lab. sonuçlarına bakacam ilk fırsatta doktor normal demiş, bu doktor mide için gittiğine göre gastrolojici filan olsa gerek)
bi insanın ayakları niye üşür, napsın bu arkadaş, hangi doktora gitsin, doktor dışında napabilir?

 
alsın bi yünlü çorap giysin bişi olmaz. bende üşümeyen bi insandım sonradan değişiyor bişeyler. giysin yünlüsünü.


  • fakir nightboy  (28.11.12 19:12:35) 
@ fakir nightboy, nasıl çorap giydiğini bilmiyorum :)
ama merak ettiğim vücudun kalanı üşümeyip ayakların üşümesi anormal bişey değil mi?? bu bir sorun olduğunu gösterir mi ki?

  • niye ama  (28.11.12 19:15:45) 
bi aile büyüğüne patik ördürsün...

su torbası, mermer falan kullansın...
  • neseranni  (28.11.12 19:20:05) 
kişi kendinden bilir işi diyerekten, arkadaşında dolaşım bozukluğu var, evet ayaklar deli gibi üşüyor, dahiliyeye gidip kontrol olsun, zaten ordan nöroloji ya da kardiyolog'a yönlendirirler.


  • gkn  (28.11.12 19:22:36 ~ 20:22:41) 
elleri ve ayakları aşırı üşüyen insanların kılcal damarlarında rere rörörö sebebi ile kan akışı rere rörörö olurmuş. ondan üşürlermiş. diye bi açıklama duymuştum bi aile dostu hekimin ağzından.


  • cecilia  (28.11.12 19:37:17) 
ben de ve yakın bir dostum da aynı olay var bende ki belirgin ayaklarım terliyor ve soğukluk yapıyor,yakın dostum aynı sorundan dertliydi dr a gitmiş onun da derdi aynıymış sadece farkedilmeyecek kadar az terliyor ayağı ve soğukluk oluyor o yüzden terlemeyi kesen bir krem vermiş dr ve arkadaş kurtulmuş ayak üşümesinden ben hala dr a gitmediğimdem ayaklarım üşüyor(:


  • sergio35  (28.11.12 21:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.