[]

bişeyler öğrenmek?

selam size akşamüstü vaktini duyuruda geçiren cankiler.

şimdi pek maymun iştahlı bi insan düşünün karşınızda. vakti çok potansiyeli çok ama kıçını kaldırmaya niyeti yok.

bu insan yerinden fazla oynamadan bir şeyler öğrenmek istiyor. hani "to do list" gibi, "adım adım xxx öğrenmek" gibi, düşündürtmeden sorgulatmadan nasıl bir eğitim alabilir ve bir kişisel gelişim yaşayabilir?

enstrüman öğrenmek, spor yapmak, dil öğrenmek, bunların hepsi çok kişi gerektiren yada bir yere gidip eğitim almayı gerektiren aktiviteler. başka bi öneriniz var mı?

 
siz yazmadan ben yazayım;
- öyle armut piş ağzıma düş yok.
- no pain no gain.
- ayağını yorganına göre uzat adam ol, damlaya damlaya da göl olur.

yine de belki böyle bir şey vardır, bir danışayım dedim.
  • pruslav  (28.11.12 15:41:23 ~ 15:41:45) 
ted.com
otur izle.

  • goldentitan  (28.11.12 15:47:06) 
üniversite.


  • yün prenses  (28.11.12 15:48:09) 
bende de maymun iştahlılık vardı.

ultima online diye bir oyunda script yazmak istemiştim. başladım, sıkıldım, bıraktım. kardeşim benden görüp devam etti, çok üst düzey işler yaptı.

sonra kendi oyunumu yapayım dedim. çeşitli dillere sardım. başladım, sıkıldım, bıraktım. kardeşim benden görüp devam etti, bir üniversiteye sadece bu dil bilgisi ile girdi. (üniversite puanı istemediler burslu girmesi için)

sonra geçen sene bu zamanlar o kadar sıkıldım ki gereksiz bir web sitesi yaptım. yaptıkça yapasım geldi, yaptıkça yapasım geldi. netteki tutorialleri izledim falan. şimdi sağa sola 7-8 tane web sitesi yaptım, 1 senede gayet olumlu bir yere geldim bu işte. mutluyum mesudum.

özet: bir işi yapmayı gerçekten istediğinde zaten yapacaksın. canının gerçekten istemediği şeylere devam etmeyeceksin. bir gün gelecek, maymun iştahlı gönlün tek bir şeyi yapmak isteyecek.
  • kamera motor  (28.11.12 15:53:31) 
İlgin varsa eğer, Youtube'daki kainat, uzay, xyz... Teorisi (ornegin evrim, izafiyet vs.) gibi konulardaki butun belgeselleri izle. Dünyamız nasıl oluştu, biz nasıl var olduk, dinazorlara ne oldu, hiperuzay nedir, zaman yolculuğu ne ayak? Türünden sorulara cevap bulup entelektüel anlamda kendini geliştirirsin. Onun dışında uzman.tv diye bir site var, orayı da yalayıp yutmanı öneririm sevgili arkadaşım. Ha bir de, zumbara.com'da takılabilirsin, belki üşenmezsen...

Ha, Daha da kolayı var mı diye soracaksan, cem yılmaz'dan gelsin: E.A.
  • barut  (28.11.12 16:43:05) 
  • wampex  (28.11.12 16:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.