[]

SGK'dan bir kağıt geldi a dostlar!

Gelir testi yaptırmıştım ama çalışmıyorum demiştim.
106 TL parayı ertesi ayın sonuna kadar yatırın diyor. yoksa ceza falan.
şimdi bu para bir defaya mahsus 106 TL alınıp daha sonra 35-40 TL'e mi düşecek yoksa her ay 106 TL mi ödemek zorundayım.
şu an sigortalı bir işte çalışmıyorum. ayrıca bu kadar yüksek bir ücreti de ödemek istemiyorum. ne yapmam gerek?

 
düşmicek o para. ben de bi sene sınava hazırlanırken fazladan haliyle ne okuyorum ne de çalışıyorum ayda 130 mu ne kitlediler. 2 taksit ödedim hala da 700-800 borcum var.

ya okuyosanız kendinizi okuyo gösterceksiniz. ya da sigortalı bi işte çalışıyorsanız sigortanızı yaptırcaksınız. bu iki şart sağlanmadığı sürece her ay 106 lira ödemek zorundasınız. her ay 106 liraya sigorta yaptırıyosunuz yani. (evet bence de soygun) 1 milyar borçlandım devlete sorarsan bi kez olsun doktora gitmedim o sene içerisinde
  • metehan01  (28.11.12 14:32:28) 
her ay bu gelecek. zaten en düşük 106 olması lazım.
ne yapmanız lazım? işe gireceksiniz ve sgk lı olacaksınız. o zaman bunu ödemeyeceksiniz.

  • ozdek  (28.11.12 14:32:32) 
oha o ne ya? ben axa'dan sadece yatarak tedavi için sağlık sigortası yaptırdım ay 50 tl veriyorum. sen yılda 2000 tl versen full sağlık sigortası yaptırırsın. hem de istediğin özel hastaneye gidersin.

özel sağlık sigortası yaptırıp kurtulamıyor musun? en azından ödeyeceksen onu öde.
  • merhum  (28.11.12 14:49:59 ~ 14:50:17) 
en düşük 35 ama belki birikmiş borçtur. gss sorgulama ekranından hangi kapsama dahil olduğunuzu söyleyin. her ay kaç geleceğini söyleyelim.


  • ykyt  (28.11.12 14:53:24) 
korkarımki bundan sonra 106 tl ödeyeceksin aylık.


  • kumulatifvergimatrahi  (28.11.12 15:00:45) 
her ay 106.tl haşırtı blackbord. ödemeyin kardeşim ödemeyin ne yapacaklar bu kadar kişiyi hapisemi atacaklar. arkadaş şu olaydan sonra gene akp başa gelirse valla kendimi sikicem.


  • zenigt  (28.11.12 15:17:59) 
bu gelir testi olayı zaten başlı başına saçmalık ve hırsızlık. ben de işsizim ve 4 kişilik çekirdek aileden sadece anne emekli durumda. baba ise yaşını bekliyor. kardeş eskişehir'de okuyor ama gel gör ki ben işsizim diye benim sigortamı karşılayacak yerine evde tek gelirmiz, geçimimiz olan anne üzerinden benden sgk primi parası kesmeye çalışıyor. yani adam bana diyor ki kısaca, geber, öl, ne yaparsan yap ister aç ol ister işsiz ben sana ve ailene bedel ödetmek için varım. teröristin bile yeşil kartlı olduğu ve benden daha değerli olduğu bir yerde hepsinin allah belasını versin.

bir de gelir testi için ne giden oldu ne gelen. sözde sgk memurları gelecek ve ailenin durumuna bakıp tespitte bulunacaktı. adamlar oturduğu yerden -gelir testi formu filan hikaye o yüzden- işsiz olmama rağmen annemin 3 kuruşluk emekli maaşına göz dikip, sen işsizsin ama evde biri emekli ben aylık 37 lira keseyim sen gene de geçinirsin diyerek kanaati getirmişler. hadi gelmedin gelmedin elime tutuşturduğun gelir testi formu gelirlerimin ve giderlerimin olduğu ve bana doldurttuğun bilgilerim arkadaş bu. hiç mi bakmadın, dikkate almadın ya bunu sen? nasıl bir sosyal devlettir arkadaş bu? sen bana istihdam sağlama, işsiz bırak, bir de bende beş kuruş para olmamasına rağmen, annende babanda vardır deyip gasp etmek nedir ya? beni ez, benden al git teröristi besle ya da kendi cebine parayı koy, sen ölmüşsün kalmışsın, geçinemiyormuşsun umrunda olmasın. yazık olsun, lanet olsun. haram zehir zıkkım olsun harbi.

ama ne yapalım, hiçbir hakkımızın, sesimizin çık(a)madığı ve köleleştirilen bir toplumda mecburen itiliyoruz dediklerini yapmaya.
bana da aylık 37 küsür lira kesilecek diye kağıt geldi. ama borcumu 396 lira gösterdiğinde şok olmuştum. gittim araştırdım nedir ne değildir diye, adamlar 01012012 den itibaren bunu kesmeye başlamışlar ve borç bugüne kadar gelmiş. ve işin ilginci ben gelir testi formunu martta teslim ettim ve eve kağıt filan gelmeyince dedim ceza yemeyelim bunların işi belli olmaz, mayısta sgk ya gittim 37 lira borcumun olduğunu öğrenmiştim. yani mayıs ayında sonuçlanmıştı bu gelir testi. ama şimdi benden bu ayın öncekilerini de tahsil etmek istiyorlar. düşünün ben o zaman bir hastaneye gitseydim beni muayene edeceklermiydi sigortalı olarak? hayır. yararlanabilecek miydim sigortadan? hayır. ama yararlanmadığım bir dönemin aylıklarını kesmeyi gasp etmeyi iyi biliyorlar..

neresinden bakarsan bak, lanet olsun diyorum. nefes almayı bile haram hale getirdiler.
  • sechqeen  (28.11.12 18:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.