[]

20'lik diş çekimi sonrası

Dün iki tane 20'lik dişim çekildi(biri dikişli). O zamandan beri üzerimde aşırı halsizlik, bitkinlik var.
Eve geldikten sonra 2 saat uyudum, sonra bir saat uyanık kalıp tekrar uyudum 2-3 saat daha. Gece 11 buçukta tamamen yattım. Bu sabah 9 buçukta uyandım, dayanamadım ve 11'de yatağa döndüm. Az önce kapı sesiyle yeniden uyandım. Kuzenim 10-15 dakikadır kapıyı çaldığını söyledi.

Ben normalde çok uyumam. Uyandıktan sonra tekrar uykuya dönemem kolay kolay. Ve böyle kapı çalması, telefon çalması gibi sesler beni anında uyandırır.
Ama dünkü operasyondan beri bir garibim. Üstelik bu, uyku bastırması şeklinde olmuyor. İçim bir tuhaf oluyor. Tansiyonumun düştüğünü hissediyorum ve nefesim daralıyor. Uzanayım bari, diyerek uzanıyorum ve uyuyakalıyorum 5 dakika bile geçmeden.

Neden bu hale gelmiş olabilirim? Bundan kurtulmak için neler yapabilirim ?
Alakası olabilir mi bilmiyorum ama: normalde günde en az 1 paket sigara içen biri olarak an itibariyle 30 saattir hiç sigara içmedim. Onun eksikliğinin de tetikleme ihtimali olabilir mi, diye belirtmek istedim.

 
2 diş için bir sürü anestezik madde almışsındır, üzerine de antibiyotik, ağrı kesici de içtiysen fazla gelmiş olabilir bünyene.

edit: antibiyotik vermiş olması gerekirdi, iki tane diş çektiyse hele. (gömülü diş olduğunu varsayıyorum, dışarıdaki dişi çekince vermeyebiliyorlar.)
ateşin var mı? enfekte olduysa ateş ve halsizlik olabilir.
ağrın yoksa ağrı kesicinin türü farketmez zaten. ağrın varsa cataflam tavsiye ederim.

bence dişçini bir ara.
  • goldentitan  (28.11.12 13:07:27 ~ 13:42:20) 
goldentitan -> Antibiyotik vermedi cerrah. Verdiği ağrı kesici de "minoset".Yani orta ve hafif halli ağrılar için kullanılan bir ilaç. Böyle bir operasyondan sonra neden böyle basit bir ağrı kesici verdi, onu da anlayamadım zaten. Dün eve geldikten bir süre sonra içtim, uyuşukluk geçtiğinde hemen ağrıyı hissetmeye başlamayayım diye düşünerek; ama hiç etkilemedi. Bir daha içmedim.


goldentitan 2 -> Alttaki dişim gömülüydü. Üstteki de tam olarak çıkmamış olsa da dışarıda sayılırdı.
Ateşim çıktıysa da, bilmiyorum.
Ağrım var; çok var hem de. Dün ağlattı beni epey. Bugün de ağlatmıyor; ama epey ağrım var.
  • djarwi  (28.11.12 13:12:49 ~ 13:54:14) 
ağrı için soğuk kompres yaptın mı? ameliyattan hemen sonra bir kaç saatliğine aralıklarla yapmamı istemişti doktorum. şişliği çabuk geçti bu sayede ve sonraki 2-3 gün boyunca ne zaman o bölge ateşlense ağrısa uyguladım ben bunu.

halsizlik için konuşuyorum, normalde gayet uykusuz olan bünyeme o lokal anestezi acaip uyuşukluk yapmıştı. sonraki iki gün hem ağrıdan hem de o ilaçlardan bitkinlik yaşamıştım.

bir benzeri tecrübeyi böbrek taşım ortaya çıktığında yaşadım, hiç bir ağrı kesici fayda etmeyince morfin vurdular, sonraki 2-3 gün leyla oldum. keza taşları operasyonla aldırdıktan sonra da çok sersemlediğimi hatırlıyorum.

kolay değil yara ve dikişler var orada, üstelik ameliyat esnasında özellikle gömülü dişler çok kanama yapıyor, e bir de üstüne anestezi ile uyuşturuldu çenen. normal olabilir bence.
  • sister blister  (28.11.12 22:15:04) 
dostum zor zamanları atlatmak üzeresin ilk 2 3 gün sıkıntı sonra herşey yavaştan normale dönemeye başlıyor, uyuyabiliyorsan iyi ki ben uyuyamıyordum ağrıdan. ağrı kesicilerin zamanını iple çekiyordum. sigara içmezsen çok büyük kıyak yapmış olursun yoksa iltihap olursa babalara gelirsin uğraş dur sonra. tansiyonun düşüryorsa yeterli yemiyor olabilirsin. et suyuna eppek falan at iyi gidiyor.


  • jedilance  (28.11.12 22:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.