[]

Dark Knight Rises Filmini Cidden Beğenenler

Doğal Olarak Spoiler..

Öncelikle söyleyeyim otu boku beğenmeme timine falan mensup değilim.Sırf marjinallik olsun diye çok beğenilen şeylere bok atan bir insan da değilim.

Ama abi bu filmi cidden nasıl güzel buluyorsunuz anlamıyorum.Müzikler ve bir kaç yerdeki görsellik dışında bomboş ve saçmalıklarla dolu bir film bana göre.

Ya bir kere tünele bütün polis teşkilatının girmesi nasıl bir mantıktır?Ortaçağdaki gibi kılıç kalkan mı kapışacaklar abi bu adamlar.Bir tane sikten el bombasıyla bütün polisler rahatlıkla geberir yani tüneli falan havaya uçurmaya gerek yok.O kadar adam nasıl ateş edecek amk o kalabalıkta.Kanal D'de falan gece yayınlanan b movielerde olacak işler bunlar.

Bir de o kasvetli,çıkması şöyle zor böyle bilmem ne hapishane var ya oraya ufacık bi çocuk gelse aşağı ip atsa kurtulacak lan hepsi.Bu kadar basit lan.

Batman abimiz o hapisten çıktı tamam da lan sen ne ara o her tarafı çevrilmiş kuşatılmış Gotham'a elini kolunu sallaya sallaya giriyorsun.Hadi kostümün,motorun,silahın,araban falan olsa neyse bir şey demeyeceğim.Daha aklıma gelmeyen ve üşendiğim bir çok şey var.

Tamam bu bir süper kahraman filmi,mantığı kendi içinde olur vs vs ama Batman'i daha gerçekçi yapan ve herkesçe böyle görülen Nolan nasıl böyle yapar aklım almıyor gerçekten.
Bir de her olay apar topar pat diye oluyor.Ne olaylarda ne karakterlerde hiç bir derinlik yok.

Sözlükte öyle güzel film şöyle güzel film diyenleri ve İmdb'de bu filme 8.8 verenleri anlamakta cidden güçlük çekiyorum.Bana göre bu tamamen Nolan'ın çok iyi bir yönetmen olduğu için insanların psikolojik olarak filmi çok beğenmelerinden kaynaklanıyor.

 
filmden çok daha iyisini bekliyordum, yalan değil. nolan kendi geçmişinin ve batman adının kaymağını toptan yemese bile, ekmeğine katık ediyor da olabilir. eyvallah. şahsen ben bu dediklerime rağmen ve hatta biraz da bunlardan dolayı bu filme kötü diyemiyorum. sizin de suspension of disbelief denen olaya göz atmanızı, hatta bunu film izlerken uygulamanızı önereceğim.

edit: en hoşuma gitmeyen tarafı filmin politik söylemiydi. ama bu filmden çok, yıllardır süregelen bruce wayne personasının bir ürünü zaten. tersini ummak mantıksızlık olurdu.
  • sanat guresi  (28.11.12 00:33:12 ~ 00:36:57) 
ben pek sevmedim, bir önceki film çok daha iyi idi.

herkesin filmi çoook sevmesini de anlayamıyorum, film zaten aşırı uzun, klişelerle dolu...

sana katılıyorum daha kısacası ...
  • nucleon  (28.11.12 00:33:14) 
Bahsettiğin bütün şeylere rağmen ben sevdim, seviyorum. Yani evet, kusursuz değil lakin "hadi bi Batman 3lemesi yapalım" diyebilmemizi sağladı Nolan amca...Ama her şeye rağmen Marian Cotillard'ın 21.yy'da yaşamamıza rağmen o ölüm sahnesi neydi yahu! Gelmiş geçmiş ve gelecek zamanların en kötü ölüm sahnesiydi! öyle bi filmde hiç olmamalıydı! Aklıma geldikçe sinirden gülüyorum!


  • spider03  (28.11.12 00:38:40) 
Dark Knight'taki Joker(Heath Ledger) karakterinin performansı, filmin kurgusundan sonra beklenti yüksek oluyor ister istemez.. şahsen ben de pek memnun kalmadım. Ama o kadar da kötü değildi..


  • bilmemkacincinick  (28.11.12 00:39:16) 
@sanat guresi hocam en sevdiğim film türleri bilimkurgu ve fantastik filmlerdir.yani bir film ille de gerçekçi olacak diye tutturanlardan değilim.bu tip gözardı etmeleri yaparım zaten çoğunlukla.ama bunun da bir sınırı var bence.bu gözardıları devamlı yaparsak en kötü film bile 10 numara film olur.tamam imdb'de 3-4 lük falan film değil eyvallah ama 8.8 nedir yani?6,5-7,5 arası en fazla bu filmin ederi.o da sırf görsellik,müzikler,oyunculuktan falan.


  • mesa  (28.11.12 00:39:28) 
@mesa o ne güzel bizdensin sen de o zaman. ama işte inanır mısın, bu polislerin olayına vs. hiç takılmadım ben. başka bir filmde de takıldığımı pek hatırlamıyorum ne zamandır. bu filmin geçtiği gerçeklikte böyle oldu, bitti. hani saçmalık mıdır? saçmalıktır. benim itirazım bu yönde değil. saçmalığın da pekala meydana gelebileceğini kabul edip rahatlıyorum. işte bir filmi kötü yapan şeylerin saçmalıklar olduğu konusunda senden ayrılıyorum. imdb konusunda tavsiyem, dikkate alma ya hu. the dark knight 9 kusürleri görmüştü o listede.


  • sanat guresi  (28.11.12 00:45:47 ~ 00:46:00) 
@sanatguresi sadece imdb değil hocam sözlükte yorumlara baktım direk film bittikten sonra.ulan dedim ben başka film mi izledim.benim gibi filmi beğenmeyenler direk zamanın ötesine falan uçmuş.dark knight'da da elbette saçmalıklar vardı ama bunlar gözardı edilebilir düzeydeydi.bu filmde saymakla bitmiyor gerçekten.baştan sona tutarsızlıklar silsilesi.dark knight'taki sırf joker karakteri bile efsane yapar ama bu filmden açıkçası bane'in olayının ne olduğunu ben tam anlamadım .tamam karizmatik ses tonu,güçlü kuvvetli falan da o kadar yani.normal bir film için çok iyi karakter ama bu kadar methiyeler düzülen bir film için gayet sıradan bir villian.


  • mesa  (28.11.12 00:56:21) 
@mesa işte tutarsızlık meselesinde ben biraz yamuluyorum yukarıda da bahsettiğim gibi. ne bileyim sözlüğe de pek bakmadım, sen de bakma bence. bir yerden sonra "bu filmi ben de izledim ey ahali"den öteye gidemiyor çünkü. çok sıkışırsam da "eee insan var, insan var" derim, kaçar giderim. benim için batman olayının, ve sinemadaki yansıması bu üçlemenin kişisel bir önemi var. burton'ı unutmadım, merak etme.


  • sanat guresi  (28.11.12 01:06:39) 
bilmiyorum aga batman'i de,nolan'ı da severim sayarım ama bu sefer olmamış.tünel sahnesi aklıma geldikçe gülesim geliyor yani o kadar diyeyim.başka bir yönetmenin filmi olsa bu kadar takmazdım ama nolan'a yakıştıramadım şahsen bu filmi.


  • mesa  (28.11.12 01:14:33) 
her şeyin aceleye getirilmesi, bi olaydan diğerine atlayıp ilk olaya döndüğünde arada ne olduğu anlaşılmadan ilerlemesi gibi olaylara uyuz oldum ben de, işte wayne'in gotham'a nasıl girdiği gibi mesela. aralarda ne oldu belli değil, sanki özet geçiyor "previously on amc's batman"

bane'in olayını hiç iyi yansıtamamışlar, aynı şekilde talia'da öyle. orjinalde bane, bruce wayne ile yarışacak zekaya sahip bir taktisyen ve süper asker serumuyla hayvanlaşıp, psikopatlaşıyor. filmde ortalama üstü zekaya sahip çete lideri olmuş.

gerçi 3 filmde de ortak mallık batman'in dedektiflik özelliğinin hiç öne çıkmayışı. anca gidip birilerini dövüyo bi de mağara da torna tesviye yapıyo amk. nerede o kanıtları araştıran, mantıkla değerlendiren batman, nerede çatılardan arabayla zıplayan batman.
  • r_u_h  (28.11.12 01:40:05) 
bir nolan hayranı olarak filmden çıktığımda bir saat falan kendime gelemedim, neredeyse bütün hollywood klişelerini barındıran bu filmin nolan'a ait olacağına inanamadım.

seninde dediğin gibi film tutarsızlıklarla dolu. benim en gıcık olduğum noktalardan biri de bane'in 5 yaşındaki çocuğun kaçtığı yere batman'i koyup, sonra onun kaçtığını görünce şaşırması. yani bane şaşırınca "ne sandın yarram" demek istedim.
  • bobinhoo  (28.11.12 02:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.