[]

Kuran'da dünyanın/insanlığın yaşı

Böyle bir şey geçiyor mu Kuran'da? Geçiyorsa nerede? Copy-paste ya da sure adı olarak belirtebilirsiniz. Net bir ibare yoksa bile, o konularda imalar varsa da olur.

Edit: Amacım bilimin öne sürdüğü yaşla kıyaslayıp İslam'ın en kolay açığını bulmak. Kuran'da geçmiyorsa "öyle gösteriliyor" yeterli bir açık değil benim için.


 
peygamber sayısı 124.000 diye verilir de kuranda o rakam geçiyor mu ki?


  • niye ama  (27.11.12 19:22:51) 
Hristiyan yaratılışçılarına göre dünya 6000 yaşında. Ama bunu sözde bilimin arkasına sığınan islamcılarda göremezsin tabi. Bu Ömer Çelakıl gibi insanlar sırf meşru görünmek için kendi inançlarını dahi yontarlar.


  • 4dr4melech  (27.11.12 19:23:01) 
insanlığın yaşı diye birşey hiç hatırlamıyorum
daha doğrusu kuranda böyle rakamlı sayılı, aşama aşama anlatılan bir (akademik tarzda diyelim) ibare bulmak zaten epey epey zor (bildiklerimi aşağıda yazdım). verilen örnekler-rakamlar ya sonradan Peygamber tarafından açıklanmış ya din bilimleri tarafından kuran açıklanırken şu şuna dalalet eder gibi verilmiş ya daha da dolaylı olarak ebced hesabıyla filan verilmiştir-tahmin edilmiştir-çıkarım yapılmıştır.
örnekler
Hud 7 : O'nun arşı su üzerinde iken amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur...
Furkan 59: Gökleri ve arzı (yeryüzünü) ve ikisi arasındakileri altı günde yaratan O'dur. Sonra Rahmân arşa istiva etti...

bi de şunları buldum:
“De ki : Siz yeryüzünü iki günde yaratan Allah’ın tek ilâh olduğunu inkâr edip, O’na bir takım eşler, ortaklar mı uyduruyorsunuz? Halbuki bütün bunları yapan O, âlemlerin Rabbidir."

"O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı, orayı bereketli kıldı. Orada arayıp soranlar için gıdalarını, bitkilerini ve ağaçlarını tam dört günde takdir edip düzene koydu."

"Sonra iradesi bir gaz halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yere şöyle buyurdu: “İsteyerek de olsa istemeyerek de olsa emrime gelin!” Onlar da: “İsteyerek geldik” dediler."

"Böylece iki gün içinde gökleri yedi kat olarak şekillendirdi. Her bir göğe, kendisine ait işi vahyetti. Biz, dünya semasını kandillerle, yıldızlarla süsledik, bozulup yıkılmaktan koruduk. İşte bu, her şeye gâlip olan, her şeyi bilen Allah’ın takdiridir”(Fussilet, 41/9-12).

“Ey haşri inkâr edenler! Sizi yaratmak mı daha zor, yoksa gök alemini mi? Şimdi bakın; Allah onu nasıl sağlam bina etti. Allah onu direksiz yükseltti ve kusursuz işleyen bir sisteme bağladı. Gecesini karanlık, gündüzünü parlak şekilde açığa çıkarttı."

"Sonra da yeri döşeyip yerleşmeye hazırladı. Ondan sularını, otlaklarını çıkardı."

"Oraya dağları oturttu. Bütün bunları sizin ve hayvanlarınızın yaşamı için yaptı."(Naziat, 79/27-33).
  • niye ama  (27.11.12 19:35:04 ~ 19:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.