[]

cms ücreti

merhaba,
aslında muğlak olan bir soru soracağım. yarın bi yerle görüşmeye gidip yaptırmayı düşündükleri bir siteyle ilgili görüşme yapıcam. görüşeceğim kişiler halihazırda bir sitelerinin güncellenmesiyle, geliştirmesiyle filan uğraştığım kişiler. patron dedi ne yapmak istediklerini filan anlatıcaklar. bir de x kadar cms fiyatı varmış akıllarında uygun mudur değil midir onu değerlendirirsin dedi. benim hiçbi fiyatlar vs. hakkında. güncel olarak sürekli içerik girilecek, çok da karmaşık olmayan bir site için bu fiyat ne olabilir ortalama?
biliyorum saçma bi soru oldu genel itibariyle de zaten 2 gün sonra ayrılacakken hala böyle şeylerle uğraştırıyorlar. bi de gideceğimi de söylemeyecekmişim. valla sinirlendim, bakalım.


 
fiyatlandırma çok ucu açık bi konu, sitenin ne kadarlık bir kısmı yönetilicek, sadece haber tarzı içerik mi girilecek yoksa örneğin kategorilerin eklenip altına ürün girilen bir sistem mi yapılacak? Yoksa bir haber sistemi mi yazılacak kısacası kapsamını tam bilmeden tam bir fiyat vermek mümkün değil ama iş müşteriye bırakıldıysa çok absürd isteklerin gelme olasılığı yüksek.

Eski çalıştığım şirketin fiyatlandırma politikası şu şekildeydi;

Tasarım için standart ücret 1000 TL
Ayrıca yapılacak her dinamik alan ve o alanı yönetecek admin sayfası için +150 tl şeklindeydi.

Bir örnekle anlatmak gerekirse,
Tasarım 1000 TL
Haber Modülü +150 TL
Galeri Modülü +150 TL
Anket Modülü +150 TL
Kategori + Ürün Yönetim Modülü +10 TL
Hakkımızda,Vizyon, Misyon gibi statik sayfalar içinde sayfa başına +50 TL eklenirdi. Bu örnek verdiğim şirket anadolu'nun küçük bi şehrinde küçük bir şirketti, bu fiyatlar çalıştığınız firma, bulunduğunuz şehir ve firmanın sürekli sistem ile ilgili olarak size geri dönüş yapma potansiyeli ile bağıntılı olarak artmalıdır.
  • zpider man  (27.11.12 21:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.