[]

nasıl çay demliyorsunuz?

demliğe önce çayı koyup üstüne kaynar su mu koyuyorsunuz?
demliğe önce kaynar su koyup üstüne çay mı koyuyorsunuz?
ya da diğer? (açınız)


 
kuru çayı önce yıkıyorum,
su eklemeden, alttaki suyun buharında 5-10 dk haşlıyorum
en son kaynar su ekliyorum ve 15-20 dk bekliyorum

ohh
  • lanlanlan  (27.11.12 15:37:52) 
her türlü yapıyorum. su fokurdamasın yeter ki.


  • supergirl  (27.11.12 15:39:43) 
demliğe önce çayı koyup sonra kaynar su dökersen çayı yakarsın.

demliğe önce kaynar su koyup üstüne çay koymak en güzelli bence. ama bunda baya bir beklemen gerek demlenmesi için.
  • zenigt  (27.11.12 15:40:19 ~ 15:40:51) 
önce çayı sonra kaynar suyu koyuyorum


  • sir gawain  (27.11.12 15:44:34) 
+1 lanlanlan
ek olarak demliği asla direkt ocağa koyma. demlikteki suyun kaynamaması gerekiyor. hattta aynı şey nescafe için de geçerlidir, direkt kaynar su dökülmez, çamur olur.

  • neira  (27.11.12 15:46:50) 
çok mühim bi konuya parmak basmışın tebrik ediyorum öncelikle.

çaydanlığa içeceğimiz kadar suyu sonra demliğe dilediğimiz kadar çayı koyuyoruz. çaydanlık demlik üst üste koyuyoruz ocağı yakıyoruz. ben çayı yıkamam, acıyor sanki, bilemiyorum ama bu konuda hassasım.
su kaynayınca demliğe yavaşça döküyoruz. ama sakın karıştırmayalım sonra bulanıklaşıyor o çay. hiç hoş değil dereden su çekmişin gibi, bu konuda da hassasım. demlikte kabaran çayı yine çaydanlığa dilediğimiz kadar su koyup ocağa üst üste koyuyoruz.

altını harıl harıl açmazsak şöyle sakince hem çay çöker demlenir hem su çiğsek kalmaz.

hah fokurdadı doldur doldur yapmıyoruz. bi küçük göze geçiriyoruz altını biraz kısıyoruz demliği de şöyle bi sarsıyoruz çökmesine yardımcı olmak adına bakın dikkat edin kaşıkla karıştırmıyoruz, ne yapıyormuş; bulandırıyormuş.

5 6 dk da bu şekilde kaynayan çayımızı ocaktan alıyoruz. yanımıza yamacımıza koyuyoruz. 2 dk da yanımızda sakinleşiyor çaydanlık ve demlik. işte şimdi içmeye hazır.

afiyet olsun.


ben bi çay koyuym.
  • cecilia  (27.11.12 15:47:40 ~ 15:50:09) 
valla rize'de bi çay fabrikasında öğrendiğime göre önce suyu koymak lazımmış. çay demlendikçe oturacak.
ille de önce çayı koyacam diyorsan da asla kuru çayı altta su kaynarken bekletmemelisin ki yanmasın. ayrıca suyu eklerken de sabit bi noktadan dökmek lazım, böylece çay yine kısmen yüzeye çıkmış oluyor ve demlendikçe.. falan filan.

  • bxgx  (27.11.12 16:03:36) 
çayı sıcak suya koyarsan çabuk acır ve bozulur. alta da üste de suyu koyup çayı da koyuyorum, su ısındıkça çay demleniyor. hem sağlık açısından daha iyi hem de tat açısından.


  • r_u_h  (27.11.12 16:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.