[]

morluğa vazelin sürülür mü?

çarpma sonucu oluşan alın bölgesindeki morluklara vazelin sürülür mü? bir faydası olur mu?




 
Olmaz. Lasonil sürmek lazım. Ama hemen vurur vurmaz sürmeli.


  • buff  (27.11.12 01:25:19) 
"Petroleum Jelly – Vaseline® There are lots of claims on the internet that Petroleum Jelly can reduce the color of bruises. Boxers and other athletes often do use Petroleum Jelly to prevent and treat abrasions, cuts and other skin irritations. However, there is no scientific proof that Petroleum Jelly can reduce the color or swelling of bruises."

özetle: sürülür ama faydasi olmaz..
  • buzzlightyear  (27.11.12 01:27:45) 
@buff; hocam yaklaşık 4-5 saat oldu. gerekirse gidip nöbetçi eczaneden lasonil alabilirim. üzerinden 4-5 saat geçtiği için bir faydası olmaz mı diyorsunuz?


  • yokumbenburda  (27.11.12 01:28:21 ~ 01:29:00) 
Valla olmaz sanıyorum. O morarmayı ve şişmeyi engellemesi için sürülüyor, morardıktan sonra işe yaramaz gibi.
Sen sanırım vurdum ve morardı, o daha çabuk nasıl geçer diye soruyorsun. Ben çok vururum oramı buramı, çok morarır her yerim ama şu güne kadar morluğu çabuk geçiren bir şey görmedim. Kapatıcı ile kapatabilirsin en nihai noktada.

  • buff  (27.11.12 01:32:16 ~ 01:34:50) 
vazelinin benim bildiğim bir etkisi yok. ayrıca lasonil de piyasada yok artık. hirudoid jel ya da arnica krem olur.


  • merena  (27.11.12 08:38:51 ~ 08:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.