[]

erkek için burun estetiği

gençler selamlar .

24 yaşındayım. burnum beni yıllardır rahatsız ediyor. hatta ergenliğimde mümkün olduğunca sınıftayken falan yan dönmezdim burnum görünmesin diye.

konuyu aileme açtığımda ağız birliği etmişcesine burnunda sorun yok dediler. ama arkadaş kafaya koydum yaptırmak istiyorum. beni çok rahatsız ediyor çünkü.

1- kızlar sorum size. burun estetiği yaptıran erkek-hokka olmayacak sadece kemik eğriliği düzeltilecek- itici gelir mi ?
2- iyileşme süreci ne kadar ? nette okuduğum kadarıyla bazen 1-2 sene geçtiği halde hala sıkıntı yaşayan oluyormuş.
3- darbe almama, spor yapmama geyiği doğru mu ? çok mu dikkatli olmak gerekiyor ?
4- ben şimdi staj yapıyorum. bu ameliyat kaç paraya patlar ? ailemi ikna edemezsem kendi karşılamak zorundayım. aile ikna etmek için bildiğiniz yöntem var mıdır :) ?

şimdiden teşekkürler arkadaşlar .

 
Sadece ameliyatin ardindan cok agri cekecegini goz onunde bulundur derim. Burnunun duzelmesinin ve tam halinin oturmasinin aylar surecegini soyleyebilirim. Burun ameliyatlarinin sorunlu olabilecegini, yaptirdiktan sonra tekrar ameliyat olma ihtimalinin oldugunu (illa olacak diye bi sey yok) ve belki de tam istedigin gibi olamayabilecegini de unutma. Bunlari goze alip mumkun oldugunca iyi doktorlarla gorus.

Aileni ikna etmeye gelince: arkadaslarim benimle cok dalga gecti, psikilojimi kotu etkiliyor, sirf bu yuzden kiz arkadas bulamiyorum gibisinden palavralar ise yarayabilir :) ablam gidip silikon taktirmadan once anne ve babami boyle ikna etmisti.
  • nathanieltroy  (26.11.12 13:06:50) 
önce bi kbbciye görünün. deviasyon varsa çoğunlukla burnun içinde bi problem de oluyo, nefes sıkıntısı bıdı bıdı gibi. eğer böyle bi yerden konuyu açarsanız belki aile daha kolay kabul edebilir. cevaplara gelirsek;

1- zaten estetikçiler erkek burnunu kadın burnu gibi yapmıyolar. anatomi ve görüntü farklı. cinsiyete uygun çalışıyolar. öyle feminen durmuyor genelde. o yüzden domuzcuk gibi kalkık bi burun değilse beni hiç de rahatsız etmez. diğer türlü zaten kadınları geç seni de rahatsız eder.

2- en yakın arkadaşım daha eylül sonunda ameliyat oldu. zaten 2-3 hafta içerisinde genel olarak gözle görünür bütün şişlikler gidiyor. dikişler de zamanla eriyor, kendi düşüyor. arada hala burnunu sildiğinde ya da sabah kalktığında pıhtı görebiliyo ama özellikle ilk 1 aydan sonra baya baya rahatlamış oluyosun.

3- darbe almamak çok önemli. mesela arkadaşımın doktoru birinin eli çarpsa burnun kırılmaz ama kapıya, koltuğa, topa falan çarpmayacaksın tabi demişti. mesela ilk haftalarda hepimiz kapılardan "ben geliyorum, dikkat et" diyerek geçtik. bi de mesela ilk bir yıl gözlük takmak falan yasak. çünkü burun zamanla şeklini oturtuyo. gözle görmesen de farkı bi ay sonra hissediyosun.

4- ameliyat nerede olacağına göre değişir. mesela istanbulda özel muayenehanesi olan doktora hastaneyle beraber 6000 lira verildi. hea sen devlette yaptırırsın 2000 tutar. başka bi özel doktora gidersin 20000 de tutar. adamına göre değişir. önemli olan iyi doktor seçmek. yoksa pişman da olursun. ilk gittiği doktora çuvalla para yatırıp sonra rezil olan ve 2. kez ameliyata giren bi sürü insan var.

iyi düşün, öyle karar ver :)
  • beyimsiz  (26.11.12 13:14:28) 
arkadaşlar doktora gittiğimde hem muayene hem bilgi için, ücret ödemek zorunda mıyım ? ilk konsültasyonun bedava olduğu doktorlar var mıdır ?


  • focke wulf  (26.11.12 13:16:46) 
nazal septal deviasyon ise sorun ameliyat iyi olabilir sinüzit gibi şeylere de sebep oluyor çünkü. ameliyatta tampon uyguluyorlar o kötü. uygulamadığını idda eden doktorlar var onlar nasıl yapıyor bilmiyorum(aslında uygulayanı da bilmem asdasdsdas). görsel bir sorun ise sadece aşırı bi yamukluk yoksa uğraşma derim.


  • tuzumkuru  (26.11.12 13:18:58) 
devlet hastanelerine gidersen, sağlık güvencen de varsa bedavaya muayene olursun.


  • beyimsiz  (26.11.12 13:21:40) 
izzet yıldızhanınki gibi olmayacaksa sorun yok bence.


  • sharon and hope  (26.11.12 18:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.