[]

ağzım burnum boğazım yanıyor öksürükte başlamış

hasta olmuşum millet. ama bu seferki her zamanki üşütmelerden farklı bir şekilde. daha öncekilerde göğsüm acırdı çok öksürürdüm falan bu sefer boğazım fena acıyor ama şişmemiş. ne yapayim? antibiyotike başliyim mi? boğaz pastili de sanki bir işe yaramıyor




 
lutfen doktor karari olmadan antibiyotike baslamayin. eger bu bir viral enfeksiyonsa, antibiyotik almakla, kendinize, topluma ve milli servete zarar veriyorsunuz.


  • compadrito  (26.11.12 07:03:13) 
viral enfeksiyon ne oluyor? doktora gitmeden nasıl anlarız olup olmadığını? doktora gitme durumum yok malesef.


  • inancsiz deve  (26.11.12 07:23:44) 
farenjite benziyor. doktora git. kafana göre ilaç kullanma kesinlikle..


  • bilmemkacincinick  (26.11.12 07:33:06) 
bir yemek kaşığı gerçek balın içine yarım çay kaşığı toz zencefili karıştırıp, ilaç gibi yutuyorsun. üzerine bir süre su falan içme iyice içini yaksın.

bunu sabah akşam yap iyileşene kadar. ek olarak adaçayı, ıhlamur bitki çayları iç bol bol.
  • yue  (26.11.12 08:42:15 ~ 08:45:47) 
turkler gibi seker niyetine antibiyotik icmeyen arkadasin butun hafif solunum yolu enfeksiyonlarina recetesi bellidir;
bol vitamin, bol sivi ve dinlenme.
bunlara ragmen birkac gun icinde hicbir sekilde iyilesme olmazsa, aksine kotulesirsen doktora gitmek disinda secenegin yok.
antibiyotik icmen durumunda ileride antibiyotigin etkisine ihtyiac duyacagin noktada senin icin ise yaramayacaktir, fekat ayni durumdaki ve daha once antibiyotik kullanmamis coni de antobiyotik ise yarayacaktir, cunku o gerekli gereksiz antibiyotik yutmamistir. cin ali hikayesi gibi anlattim, hastayken bile anlasilir.
  • mavicorap  (26.11.12 08:42:31) 
Allaha dua et


  • seyyar satıcı  (26.11.12 08:44:04) 
viral enfeksiyon: viruslarin neden oldugu "yangisal" hastalik demek.

grip oldum, nezle oldum, üsüttüm hapsiriyorum, burnum akiyo, gozlerim yaniyo filan denir ya, bunlara sebep olan sey, vücut direncinin düsük oldugu bi dönemde, maruz kalinan viruslardir. bunlar viral enfeksiyonlardir.

grip salgini virusla olur. Sarilik ya da hepatit olarak adlandirilan hastalik ve daha pek cok baska hastaliga da sebep olur viruslar. Ama su anda bizim konumuz, üst solunum yollarinda enfeksiyona yol acan viruslar.

Bunlara, hicbir antibiyotik hicbir sekilde etki etmez. Ustelik o gereksiz yere kullandiginiz antibiyotikler, size ve topluma, bakterilerin antibiyotiklere direnc kazanmasi olarak geri döner. Antibiyotikler, bakteriyel hastaliklarin, yani mikroplarin sebep oldugu hastaliklar icin vardir. Viruslara karsi etkisizdir.

Sizin bahsettiginiz durum, yüksek bir ihtimalle viruslarin sebep oldugu bir hastaliktir.

Bu hastalik tokalasmayla ve daha sonra, o ellerin, burna, agiza, gozlere degdirilmesiyle bulasir.

En iyi tedavisi, kesintisiz ve en az 24 saat yatak istirahatidir. Bol sivi alinmalidir. Sivi dediysek, kola, gazoz, ays ti degil tabii. Su, ihlamur, adacayi, nane limon, tarcin karanfil gibi dogal ve gögsü yumusatici icecekler.

www.dogalveguzel.com
  • compadrito  (26.11.12 09:30:43 ~ 09:41:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.