[]

uygulama geliştiriciler için macbook iyi bir tercih midir?

merhabalar. uygulama geliştirmek için macbook almayı düşünüyorum. iOs için mac'ten başka çarem yok(virtualbox'a mac os kurma seçeneğini geçiniz efendim) biliyorum. uygulama geliştirmekten kastım ise biraz geniş. cross platform (iOs, Android, Web) oyun ve uygulama geliştirmek amacındayım.

Soruma gelecek olursam;

Windows ile Mac OS karşılaştırıldığında artı ve eksileri nelerdir? başka bir deyişle, yıllardır windows ortamında yazılım geliştiren birinin Mac OS'da karşılaşacağı problemler nelerdir(x uygulaması windows'ta var mac'de yok, varsa bile karşılığı olan uygulama beş para etmez gibi)?

 
Uygulama geliştiriciler için Macbook iyi bir tercih. Mac kullanmak zorunda değilsin, Windows ta yüklenebiliyor, gayet güzel çalışıyor. Dolayısıyla Macbook çok sağlam bi laptop çözümü oluyor, kullan.


  • roket adam  (25.11.12 21:04:34) 
klavyesinde home, end, page up, page down gibi tuşlarının olmaması gibi sorunlar var diye duymuştum. mac kullanıcılarını bunlara alışmayı zamana mı bırakıyorlar yoksa bir çözümü var mı?


  • okanlash  (25.11.12 21:12:49) 
Uygulama geliştireceğin platform ne?

Dediğin gibi IOs ise tamam mac mantıklı bir çözüm ama diğerleri ağırlıklı olacaksa bence o paraya değmez. Çünkü IDE seçeneğin daralacak, eğer korsan yazılıma alıştıysan unutmak durumunda kalacaksın. IOs'u siktiret dersen linuxa bekleriz seni. Web işinde zaten yayınlayacağın platform da linux olacak mac ya da windows değil.
  • lpgli tosbaga  (25.11.12 21:27:32) 
uygulama geliştireceğim platformu cross olarak belirtmiştim. linux platform üzerinde çalışacak haklısın. ama ide seçeneği daralması pek bir sorun olmayacak benim için. Intelij IDEA kullanıyorum. Mac OS için de versiyonu var.

korsan yazılım kullanmıyorum. Fakat şu anda kullandığım yazılımların mac-os'taki karşılıkları fahiş fiyatta lisans gerektiriyorsa almaktan vazgeçerim.
  • okanlash  (25.11.12 21:37:26) 
IOS, ANDROID ve Web uygulama geliştirmelerini MacOS üzerinde yapıyorum.
Windows gereken spesifik işler için Parallels üzerinde tıkır tıkır XP çalışıyor.
Yanlız bu cihaz için SSD şart onu belirteyim.
Macbook'u öğrenmek zor çünkü alet kolay kolay hata vermiyor ve bu durumda hatayı çözmek için sağını solunu kurcalamak zorunda kalmıyorsun :)
Touchpad'i, kısayolları ve arayüzü işlerini çok kolaylaştırıyor.
Adamlar onlarca model üretmek yerine tek tip üzerinden gidip mükemmelleştirmişler.
Lafı uzatmayayım, bu cihazı alıpta memnun olmayan yazılımcı görmedim.

En büyük sıkıntın Windows'tan ilk geçişte bir iki ay bocalaman ve cihazın taksitleri olabilir ;)
  • velhasilkelam  (25.11.12 23:25:32) 
page up page down gibi tuslar var, yani tus olarak yok ama en sol altta bulunan fn ile yukari ok tusu page up oluyor mesela.. ihtiyacin olacak her sey var yani, bir sey kaybetmezsin.

crackli program da olmuyor diyenleri anlamiyorum gayet oluyor.
  • bushwacker  (11.12.12 11:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.