[]

Alerji

benim çok merak ettiğim birşey var.

mesela türkiyede biri muza alerjim var diyorsa, muz yediği zaman vücudunda kabartılar kızarıklıklar filan oluyordur.

amerikan filmlerine bakıyorum. misal adamın soğana alerjisi var, bir gram soğan yese, nefesiz kalıyor, acil müdahale ediliyor, ölüyor vs. bir de sanki amerikadaki herkesin herşeye alerjisi var gibi.

neden? nasıl?

 
Alerjilerin cesidinden olabilir. Yani muz alerjisinden olen duymadim ben mesela. Ama yer fistigi, deniz urunleri ve ari sokmasi gibi seylerin alerjik reaksyonlari olumcul olabiliyor.


  • wpi  (23.12.08 09:37:31) 
Bizim memleketteki insanların malesef kendilerini yeterince bilnmemesinden kaynaklanıyor.
Yabancı memeleketlerin çoğunda adam düzenli doktora gider (hastalanmadan). Aile hekimi vs vardır, alerji testleri el kadar bebeyken falan yapılır.
Bizim haberimiz yok ki bir halttan. Ben arı'ya alerjim olduğunu teee üniversitede öğrendim, o zamana kadar soksaydı bitmiştik demek ki..Şansa yaşamışız :)
  • betty puf puf  (23.12.08 10:43:20 ~ 10:43:55) 
(bkz: anafilaktik sok)
birşeye ölümcül seviyede alerjik reaksiyon verenler genelde yanlarında adrenalin iğnesi taşırlar. en yakın hastaneye yetişmek için yarım saat falan kazandırıyormuş.

  • hayo  (23.12.08 12:10:19) 
mesela benim de parasetamole (bazı ağrı kesicilerin etkin maddesi oluyor bu.) alerjim var. ilk alerjik reaksiyonda ölüyordum hastaneye yetişmeseydim. tansiyonum 4-6 ya düşmüştü. bir de bu alerjier sonradan da olabilen şeyler. benim alerjim 23 yaşında başladı. daha önce yoktu alerji malerji.


  • lemmiwinks  (23.12.08 13:55:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.