[]

sokak kedisi aldım - kocaeli'de veteriner tanıdığı olan aranıyor

dün kursumun önündeki kediyi dayanmayıp aldım. evet kızacaksınız ama eve gelip normal şampuan ile yıkadım. çok kirli idi. iyice kuruladım. süt ve paketlerde satılan hazır pişmiş ciğer verdim.
yatağımın altına plaj havlusunu sütünü koydum. eski işe yaramaz 15-20 cm yükseklikteki leğene dışardan toprak koyup tuvalet yaptım. önce salona yapacakken son anda yetişip balkona pislettim. sonra poposunu sildiğim peçeteyi bu toprağın üzerine koydum. artık kendisi o toprağa yapıyor.


soruma gelince, sokak kedisi alınınca neler yapılmalıdır?

anlatılanlar: parazit geçermiş, toprağa sıçınca kediler daha çabuk yayılırmış. hem bizim ilaç içmemiz hem onun aşısı yapılması lazımmış. parazit yayılmasını engelleyen kum alınmalıymış.


tahminen 3 aylık kedi, tekir kedi. öğrenciyim, aşı masrafları ne kadar olur? kocaeli-izmit'te veteriner tanıdığı olan var mı? elxa nerde?
(bu arada iloushka aramadım sana sormadım diye kızma, arayacağım :))
kasaptan yemeklik tavuk alsam haşlayıp versem ucuza yemek işini kapatmış olur muyum?
şimdi de kucağımda uyuyor.

 
kocaeli de nerde satılır bilmiyorum ama ucuza kiloyla kuru mama satılan yerler oluyor. o şekilde halledebilirsin. normal süt verme. onların sindirim sistemleri için pek sağlıklı değil. ciğer verebilirsin.ama kuru mama daha mantıklı. toprak yerine kedi kumu kullan. hem koku olayını bertaraf etmiş olursun. silica değil de beyaz ince taneli kumlar var onlardan alıyorum ben. 10 kiloluk olanları 12 lira civarıydı. topaklandığı için temizlemesi kolay oluyor. bir ay civarı gidiyor o kum. azaldıkça paketten eklersin. topaklanan kısmı alıp atıyosun kum iyice kirlenene kadar.
aşılara gelince ilk olarak karmaaşıları olacak.lösemi, kuduz cart curt.parazit. o ilk karma aşılar biraz tuzlu oluyor. ondan sonrakiler her seferde tek aşı olduğu için daha ucuz oluyor. tek aşılar 35-40 tl ydi hatırladığım kadarıyla. şehirden şehire değişiyor mu bilmiyorum. zaten bi ilk muayenesini fln yaparlar karma aşıları yaparken fln. kısaca ilk fasıl 80 civarına fln mal olabilir. ama dediğim gibi fiyatlar değişiyor mu bilemiyorum.
Bir de çok çok gerekli değilse bir dahakine yıkama:) çok tüylüyse arada tarayabilirsin karışmasın tüyler diye ama çok gerekli değil kısa tüylüyse. suyunu ihmal etme. ara sıra tazele. yemek yediği yerle tuvaletini yaptığı yer çok yakın olmasın. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • squawdeo  (25.11.12 19:12:44 ~ 19:14:16) 
balkona koyacağına toprağa koysaydın. ayrıca poposunu bir daha silme lütfen! sileceksen de kedi bakma.


  • ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın  (25.11.12 19:33:35) 
petburada.com'dan alışveriş yap. elxa bana süt göndermişti orada. gerçi sonra geri göndermiştim o başka.
neyse. aşıları ilk 6 ay biraz fazladır. (fazla derken sonraki yaşlarına göre fazla) eğer ucuz veteriner bulursan bir aşı en fazla 40 tl olur. benim 3 kedim var. ikisi bi arada. onların veterineri bir kedinin masrafına iki kedi işlemi yapıyor. bi kez 4 aşıyı 60 tlye yaptı. ama mersindeki veterinerimiz kazıkçı ve buradaki kedinin aşılarının her birine 40 tl alıyor.

  • ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın  (25.11.12 19:35:47) 
parazit engelleyen kum diye bişi yok.

parazit aşısısını yaptırırsın. ayrıca eğer parazit çok varsa "kontil" damla verirsin günde 3 kez birer damla. biraz iştahı kesilir. ama sorun değil. 3 gün 3 kez vermen yeterli.

senin parazit için bişey kullanmana gerek yok. daha yeniymiş kedin. bulaşmamıştır daha.

toprağa yapınca yayılmasının çok olması diye bişi de yok. sadece sokkataki topraktan kedine geçebilir. o nedenle sokaktan toplanmış toprak veya sokağa çıkıp yapmasına izin vermemek gerekir.
  • ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın  (25.11.12 19:38:07) 
tavukla besleyemezsin. zaten o da pahalıya gelir. 40 tl'Ye 2 kiloluk royal canin kitten 36 alsan sana yaklaşık 1.5 ay yeter (kedi erkek ise yetmeyebilir ama) bu da yaklaşık günlük 0,8 tl'ye gelir ki makul bir rakam.

ayrıca sadece tavuk ile beslersen dengesiz beslenir. sen her gün tvuk yersen ne hale gelirsin?

en güzel kuru mamadır. zamanla o masrafa alışırsın. ayrıca evden de bir şeyler verirsin. benimkilerden biri karpuz sever. her tür sebze meyve yemesi iyidir. süt verme. laktoz var. yoğurt ver. yoğurt mayası laktozu yıktığı için laktoz intolerance sıkıntısı yaratmaz. hem yoğurt insanda da olduğu gibi çok faydalıdır.
  • ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın  (25.11.12 19:41:22) 
kum olarak akkum kullan, piyasada satılan en iyi ve tasarruflu kum o, bir tanede delikli kum temizleyecek kürek al. tek kedi için 1 ay yeter 10 kg akkum (ince olanından al, kalın olanı daha kısa sürede bitiyor) aşılar ve kısırlaştırma için eğer yaşadığın bölgede varsa belediyenin sokak hayvanları için ücretsiz hizmetleri var, ondan yararlanabilirsin, kısırlaştırma ve kuduz aşısını yapıyorlar, parazit için özel veterinere götürebilirsin. mama olarak tavuğu pirinçle haşlayıp verebilirsin, hem ucuz hem besleyici oluyor ve çok seviyorlar, süt vereceğin zamanda yarı yarıya suyla karıştır ve ılık olsun, aksi takdirde ishal olabilir. kolay gelsin :)


  • kadifepanter  (25.11.12 19:51:36) 
biz evin etrafındaki kediler için tavukçudan kemik ucu -kilosu 1,2lira- alıp biraz kaynatıp ekmekle falan karıştırıp veriyorduk.kendi kedimiz içinde bazen tavuk ciğeri alıyorduk günde 2 tane falan yiyordu çok pahalı değildi.


  • wishmaythşngs  (25.11.12 22:07:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.