[]

Hollanda için vize işlemleri

Yurtdışına hiç çıkmadım. Hollanda'da bir arkadaşım erasmus yapıyor, ocak gibi 1 hafta yanına gitmek istiyorum. Pasaportumu yeni aldım ama şu vize işinden hiç anlamadım.

Mesela otel rezervasyonu falan istiyor deniyor internette ama kalacağım yer belli, arkadaşın yurdu oldukça genişmiş misafire de izin veriliyormuş. 30.000€ banka teminatı isteniyor deniyor ama öğrenciyim ve ailemin o kadar birikmiş parası yok. Taksim'de başkonsolosluk varmış, gidip orada konuşmak mıdır en iyi yol?


 
idata'ya git, durumu anlat, onlar halleder. hiç gerek yok konsoloslukla uğraşmana :)
yeri de harbiyede.

  • mahsunkul  (25.11.12 17:22:50) 
30.000€ banka teminatı değil, 30.000€ teminatlı sigorta isteniyor. seyehat sağlık sigortası
bir hafta için 30 bin euro istemezler. Ailenizin bordro- hesap vs. sini gösterirsiniz, öğrencisiniz sorun olmaz.

  • niye ama  (25.11.12 17:50:33) 
20 euro veriyosun -seyahat süresi az olunca fiyat da azalıyor- neyse işte cüzii miktarda bi paraya sigorta yaptırıyorsun onun da değeri 30.000 euro oluyor. bankada bi miktar para göstermen önemli. bi de internetten kredi kartı numaranı vermeden ve başka bi ödeme yapmadan rezervasyon alabileceğin hoteller var. konsolosluğa gidip de arkadaşımda kalıcam dersen milyon tane belge isterler.


  • exist is pretty  (25.11.12 18:05:01) 
allah allah gitmeden önce gerekli belgeleri araştır ve başvurunu yap.

aileden biri ben bakıcam desin, hesabında da 3-5 bin para olsun yeter. arkadaşın da yurttan bi kağıt göndersin diyeceğim ama yetişmez. booking.com dan bi otel rezervasyonu yap gitmeden 2 gün önce iptal ettirirsin. uğraşma arkadaşta kalıcam filan diye daha da uzar iş. zaten yılbaşı öncesi yoğun olur sıralar, uzar vize alma süren.

hemen yarına hazırla başvur uçak biletin hazırsa.
  • carnicero  (25.11.12 18:14:51) 
Normal sartlar altinda arkadasinin Hollanda'da bagli oldugu belediyeye (gemeente) gidip senin icin davetiye hazirlatmasi ve o davetiyenin orijinalini sana gondermesi lazim. Cok zor bir surec degil ama bosu bosuna onla ugrasmayin. Daha sonra iptal edecegin bir rezervasyon da isini gorur.


  • perkele  (25.11.12 18:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.