[]

İnternete Bağlanırken Ömrümden Ömür Gidiyor

hiç bir sayfa ilk tıkladığımda açılmıyor, hatta birden fazla kez yeniden yükle demem gerekiyor.
şu hatayı veriyor: f1203.hizliresim.com

ekranın sol altında "istek göderiyor" yazısı uzun süre kalıyor (bazen 5 saniye bazen 15-2 0saniye). bir süre sonra "falanca site bekleniyor" yazısı çıkıyor. (resimlerini ekledim)

google chrome!u silip yeniden yüklemeyi başardım ama kaldığı yerden devam etti. şifrelerim bile duruyordu.

bağlantı telefondan değil, bir yurdun ortak bağlantısı. bir ara dns ayarlarıyla oynanmıştı.

bu bilgiler ışığında, ne yapmam gerektiğini anneye anlatır gibi anlatabilir misiniz?

 
öncelikle bi gereksiz ve kullanmadığın programları sil ki bilgisayarın rahatlasın. daha sonra ccleaner yükle bir çalıştır bilgisayarını temizlesin. bi nebze yardımcı olur diye düşünüyorum.

dns ayarlarını da kapat. dnsler yavaşlatıyor genelde.
  • mor.inek  (24.11.12 18:26:19) 
burada istanbulu seçerek:

www.pingtest.net

burada da eskişehiri seçerek test yapar mısın?

www.speedtest.net
  • mr.goodcat  (24.11.12 18:37:49) 
@ mr goodcat:

istanbul seçildiğinde: her defasında "couldnt connect to the server. a firewall could be blocking or the server might be having some issues. please try again later" diyor. bağlanmayı başaramadım.

eskişehir seçildiğinde:
PING 26 ms.
DOWNLOAD SPEED 35,59 Mbps
UPLOAD SPEED: 42.11 Mbps

sonuçları çıktı. kendimi nadir görülür bir hastalık için teste girmiş gibi hissettim. nedir sonuç?
  • halanne  (24.11.12 20:06:21 ~ 20:07:04) 
hızda sorun gözükmüyor hatta normal adsle göre hızlı yani. 35mbit internet var. yurdun bağlantısı dediğinize göre acaba yurtta routerda bir engelleme mi var ki? diğer bilgisayarlarda durum nasıl? ve farklı bir browser denediniz mi firefox gibi ?


  • mr.goodcat  (24.11.12 21:21:44) 
@ mr goodcat: firefox ile de denedim. birşey değişmedi.
bazen hiç takıladığı da oluyır. bilgisayar yaşını başını almış bir masaüstü bilgisayarı. etkisi olabilir mi?

  • halanne  (24.11.12 22:14:03) 
evet, olabilir. sen güzel bir format çak ona o zaman.


  • mr.goodcat  (24.11.12 22:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.