[]

kahve

türk kahvesi değil, latte/kapuçino falan da değil düz kahve. malzemeler nescafe classic, light süt, su, toz kakao. kakaonun kullanılması şart değil, güzel bir kahve için tariflerinizi paylaşır mısınız? sütlü/sek şeklinde olursa pek bi şahane olur.

ps.şeker kullanmıyorum, tatlandırıcı var.


 
nescafe dediğin şey zaten çözünebilir kahvedir ne tarifi hacım? sıcak suda çözer keyfine göre süt şeker karıştırırsın. Tarif edilebilir olan, fark yaratacak olan filtre kahvedir. Çünkü o zaman çekirdeğin cinsi, kavurma şeklin ve süresi, hangi kalınlıkta öğüttüğün, kullandığın kahve miktarı, makinenin çalıştığı basınç felan hepsi etkiler.


  • lpgli tosbaga  (24.11.12 17:34:31) 
sütü ısıt köpüklensin biraz kahveyle karıştır.
ya da süt, kakao ve kahveyi koy cezveye. bunları karıştır kaynat güzel olur. kahve eklemessen sıcak çikolataya daha çok benzer.

  • crimsonlady  (24.11.12 17:35:45) 
@lpgli tosbaga
olmuyor üstadım olmuyor. sütü ne kadar katacan, kahveyi ne kadar koyacan fark ediyor, etmiyor mu yoksa?

  • vizdilva  (24.11.12 17:40:22) 
nescafe için zaten ancak su, su+süt ya da sadece süt ile yapabilirsin. öyle tarif fln gerekmez.
1 kaşık kahve koyacaksın içine. artık ne kadar seviyorsan.

  • goldentitan  (24.11.12 17:44:48) 
Ediyor da bu senin damak tadına bağlı. Deneye deneye bulman en güzeli


  • lpgli tosbaga  (24.11.12 17:56:56) 
vizdilva sütü iyice kaynatıcaksın ki köpürsün. sonra içine eklersin kahveyi. hatta üzerinde kalır kahve taneleri. şık bir sunumu olur. normalde bunun makinesi falan var ama alır mısın bilmem.

fakat kakao sütte çözünmüyor topak topak kalıyor falan, o yüzden baştan eklemek daha mantıklı.

kahveyi sadece spadram'ın bahsettiği yöntemle yapıyordu göçmen bir arkadaşım. bahsedilen yöntem ile yapılırsa, neskafenin üzerinde türk kahvesi gibi köpük oluyor.
  • crimsonlady  (24.11.12 18:35:26 ~ 18:51:22) 
şöyle bir tarif denemiştim fena olmadı.

iki çay kaşığı kahve (gold) koyuyoruz, kullandığınız kadar toz şeker.
daha sonra çok az miktarda, sulanmayacak kadar kaynar su (bir - iki çay kaşığı).
daha sonra bu karışımı macun haline gelene kadar iyice ezerek karıştırıyoruz. bu kısmı biraz yorucu olabilir.

macun haline geldikten sonra yeteri kadar kaynar su koyup karıştırın.
afiyet olsun.

not: tabi en güzeli bi french press alıp filtre kahve içmek. sonra hazır kahvenin yüzüne bakmazsın.
  • spadram  (24.11.12 18:37:34 ~ 18:39:23) 
french kiss mi ney, onu bi düşüniyim o zaman


  • vizdilva  (24.11.12 19:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.