[]

The Hobbit çevirisi?

Merhaba Tolkien sever Duyuru insanları,

Bundan seneler önce Altıkırkbeş'ten çıkan Hobbit'i zevkle okuyup sonra saftirik gibi kitabı bi arkadaşa ödünç vermiştim, gidiş o gidiş! Sonrasında da maddi nedenlerden dolayı tekrar alamadım. Ve şimdi alacak kıvamdayım ama o baskının 2.elini bulmak bile imkansız. Soruma gelirsem; ithaki'nin çevirisi nasıl? aramaya inanarak bi kaç yorum gördüm ama tatmin etmedi. Harbiden kötü bi çevirisi mi var? Öyleyse, tekrar okumamayı bile düşünüyorum ne yazık ki =(


 
bende kocaman edgar allen poe var ithakiden okuyamadım disk dünyada öyle güzelim kitapları berbat çeviri ile mahvediyorlar.

www.nadirkitap.com burada farkı yayınevlerinden var :)
  • hitsumo  (24.11.12 17:45:19 ~ 17:48:01) 
Tolkien sever dediler, yettim. Buyrun efendim, birinci el ve indirimden getirdim: www.645dukkan.com


  • Hallerlale  (24.11.12 18:47:48) 
@Hallerlale; hay Allah razı olsun senden =) peki 6-45 baskısının daha iyi olduğu konusunda hemfikiriz değil mi?


  • spider03  (24.11.12 20:16:46) 
Kesinlikle hemfikiriz. Bitmemiş Öyküler'i okuyorum şu anda İthaki'den ve tek dileğim bir an önce bitirip İngilizcesinden bir daha okumak. İthaki'nin Tolkien çevirileri kadar rezil bir çeviri daha görmedim ben. 6.45 çevirileri genelde çalakalem olur, cümleler biraz daha karışık ve ağır görünür (Tolkien kitapları için diyorum) ama bu aslında kitabı tamamen bir Tolkien kitabı yapan şeydir de aynı zamanda. İyi okumalar. :)


  • Hallerlale  (24.11.12 20:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.