[]

Benzin / lpg tuketim karşılaştırması

1.8 motor, 2005 model benzinli Toyota Avensis icin yakın tüketimi konusunu araştırıyorum.
Ayda 600 km yapılacacagini kabul edecek olursak bu araç icin benzin ve LPG tuketim maliyetleri yaklaşık olarak ne olur sizce?



 
en doğru yanıtı bu aracı benzin ve lpg' li olarak kullanmış birinden alabilirsiniz. gerçi kullanmadan kullanmaya da çok farkediyor tüketim miktarı, bir de takılan lpg markası ve hatta montaj kalitesi, ecu ayarları çok farkattiriyor. fabrika verilerini tutturan marka model araçlar ise nadirdir, pek güvenmeyin.
selamlar.

  • ohtararan  (24.11.12 15:55:34) 
wishes doğru diyor bu konuda, 0,5-1,5 litre civarı daha fazla yanıyor lpg, yine dediğim gibi o aracı sizin tarzınızda kullanan birisinden yaklaşık benzin miktarını almanız gerek bu hesap için. tabii yine belirtiyorum, lpg markası ve yapan usta çok önemli.


  • ohtararan  (24.11.12 16:49:09) 
Kabaca lpg ile yüzde 30-35 daha az odersin.


  • merhum  (24.11.12 17:24:29) 
Genelde litre cinsinden tüketime bakacak olursak lpg, benzinden %10-20 civarında daha fazla çıkıyor. Maliyet olarak lpg daha düşük ama sistem montajının fiyatının amorti etmesi zaman alabiliyor.
Aylık 600km için benzin maliyeti (ort:12lt/100km) 72ltx4,600=330tl
lpg maliyeti: (ort:14lt/100km) 84ltx2,8=235tl
Aylık yakıt masrafınız 95tl düşecek
2000tl'lik bir sistem taktığınızda bu 21 ayda kendini amorti edip daha sonra bütçenize katkıda bulunmaya başlayacak demek.
Kapalı otoparklara girememek, muayene zorluğu vs. de eklenince bana çok cazip görünmedi.
Eğer ayda 2000-3000km kullanıyor olsaydınız çok daha çabuk amorti edip daha çabuk avantajını gösterecekti.
  • aivasovsky  (24.11.12 20:32:50 ~ 20:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.