[]

dedemin dedesinin kim oldugunu nereden öğrenebilirim ?

soy araştırması yapmak istiyorum..soyumun nereye dayandıgını nasıl araştırabilirim ?




 
Biz 1800lere kadar olan soyağacımızı şu şekilde bulduk: Köyümüzden iki tane adam Osmanlı arşivlerini incelerken yapılan ilk nüfus sayımının (II.Mahmut) köyümüzle alakalı olan kısmını buldular. Orada da köydeki erkekler ve köydeki hayvan sayısı yazılmış, erkekler de fiziki özellikleriyle yazılmış ve askere uygun olup olmadıkları belirtilerek. Aslında belediyelerin, kaymakamlıkların falan bu tür arşivleri oluyor, bir araştırın.


  • Hallerlale  (23.11.12 22:13:18) 
memleketinizin nüfus memurluğunda belki öğrenirsiniz ama türkiyede zor biraz taşaklı bi aileniz yoksa. gavurlarda vaftiz kayıtları nedeniyle çok rahat ulaşabiliyorlar 77 göbek ötesine ama bizde ııh


  • lpgli tosbaga  (23.11.12 22:16:44) 
iyide benimkiler göçebe hayat sürmüşler..sürekli farklı şehirler..ben nasıl öğrenecem ?


  • soljenitsin  (23.11.12 22:16:46) 
havada bulut sen bu işi unut derim o zaman müdürüm :/


  • lpgli tosbaga  (23.11.12 22:18:40) 
nufus müdürlüğü bilgi vermez mi ki ?


  • soljenitsin  (23.11.12 22:19:53) 
abi adamlarda bu bilgi var mı ki? soyadı diye bi olgu yok. kayıtlar ahmet oğlu mehmet şeklinde. e sen bi de göçebe diyon bizimkiler. imkansız demiyorum ama imkansıza yakın. ha bir rum ya da ermeni açar kilise kayıtlarını ıncığını cıncığını bulur ama osmanlı devletinin kayıtlarında sanmıyorum ki dimitri oğlu yorgodan ötesini bulsun.


  • lpgli tosbaga  (23.11.12 22:36:01) 
babaannen, deden ya da onların kuşağından köyünüzde birileri yaşıyorsa onlara danışabilirsin. bence en temiz yöntemlerden biri bu. bu şekilde dedenin dedesine ulaşabilirsin bence.
bir de memleketteki kaymakamlığa sorarsan yardımcı olabilirler.

  • klark  (23.11.12 22:46:16) 
tc kimlik numaranı vermekten çekinmezsen ilk kayda kadar çıkartabilirim.


  • kompisko  (23.11.12 23:01:02) 
mezarlıklar işini görecektir..
1500'e kadar indi amcam mezarlar sayesinde

  • dieselsingle2  (23.11.12 23:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.