[]

Gürcistan'ın ekonomisi bizden daha mı iyi?

Yazın katıldığım karadeniz turunda birkaç saatliğine Gürcistana geçmiştik.

Bir Gürcü larisi yaklaşık 1.2 Türk lirası kadardı. Bu onların ekonomisinin bizden daha iyi olduğu anlamına mı geliyor?

Yoksa zengin ülkenin parası daha değerli olur mantığı yanlış mi?

 
Bunun fazla bir anlamı yok Saddam zamanında Irak'ta 1 Irak dinarı = 4 ABD Doları idi ama Nusaybin'de tomarla alıyordunuz dinarı üç kuruşa. Ülkelerin abartılı kur politikaları olabiliyor.


  • justaddwater  (23.11.12 06:46:29) 
paradan sifir atilma diye de bisey soz konusu.

biz sifir atip amerikan dolarini 1 liraya esitleyince ekonomimiz bir anda amerikan ekonomisiyle ayni seviyeye gelmez.
  • ocaan  (23.11.12 06:49:33) 
kurlar arasındaki fark enflasyonlar arasındaki farka eşittir. şimdi 1,2dir parite ama seneye 1,3 oluyorsa, türkiye'nin enflasyonu gürcistan'ın enflasyonundan fazla olduğunu gösterir.

bunun dışında başka bir espirisi yok. önemli olan "purchasing power".
  • [silinmiş]  (23.11.12 07:34:06) 
çok büyük yanılgı.
iskandinav ülkelerinin kron'larına bakın. bilmem kaç bin kron bir euro ediyor. o zaman çok fakir onlar?

gürcistan'a da birkaç kez gittim. çok çok fakir bir ülke. el altından hibe edilen amerikan yardımları da olmasa durumları bu kadar da olmazdı.
  • black sabahat  (23.11.12 07:34:43) 
bizim ekonomiz japonya'nınkinden 50 kat iyi mi?


  • ethros  (23.11.12 08:05:10) 
öyle olsa öğretmenleri gelip burda yaşlı/çocuk bakmazdı.


  • kediebesi  (23.11.12 08:29:20) 
gördüğüm en yanlış mantıklardan biri.

hadi biz 6 sıfır attık, almanlar 2. dünya savaşından sonra 12 tane belki daha sıfır attı paralarından.
  • ozmania  (23.11.12 09:25:48) 
gürcistan eknomisi şu anda fuhuş ve kumara endekslenmiş durumda. hangi "iyi" ekonomi fuhuşu bir kurtuluş yolu olarak görür.
gittiğinizde muhtemelen sadece sahil tarafında kaldınız. batumun ana caddesinin, (pembe renkli katedralin arakasındaki cadde) diğer tarafına geçseydiniz nasıl bir safelet içinde yaşadıklarını görürdünüz. herşey sahildeki dört dörtlük beach cluplerden sheraton ve radison bluedan ibaret değil maalesef.
ayrıca kışın 1 lari 0,89 liraydı. yazın türklerin daha çok gitmesi sebebiyle kurda yalancı bir düşüş olmuş olabilir.
  • halanne  (23.11.12 09:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.