[]

Gole giden topu seyircilerden birisi çıkarırsa ne olur?

Fifa'nın belirlediği kurallarda gole giden topu seyircilerden birisi çıkarırsa hakemin nasıl bir karar vermesi gerektiği yazar?




 
Gol geçerli sayılmaz. Oyuna kaldığı yerden devam edilir. Yaşanmış örnekleri var. Seyircinin çıkardığı top da var, top toplayıcı çocuğun da.

Geçen de sorulmuştu sanki bu soru.
  • bigbabol  (22.11.12 22:52:13) 
bir kere top senin bakis acina gore kaleye gidiyor olabilir, belki falsolu bir vurus, belki ruzgar esecek top yon degistirecek, yavaslayacak?

yani top kaleye girmeden gol degeri kazanmaz.

hakeme de carpsa top, rakip takimin defans oyuncusu eliyle tutsa bariz gol olacak topu, o gol verilmez. penalti olur, hava atisi olur, serbest vurussa tekrar edilir vs.
  • emfuzi  (22.11.12 22:56:50) 
hakeme carpan top gol olunca sayiliyor.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (22.11.12 22:58:09) 
emin misin ornegi var mi?


  • emfuzi  (22.11.12 22:59:20) 
var var, hatta yanilmiyorsam bir galatasaray besiktas maciydi. 93 yili olmasi lazim, cok da ner hatirlayamadim simdi ama aratsan bulursun


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (22.11.12 23:01:40) 
hakeme çarpan top elbette gol sayılır, örneklemeye değmez. gole giden top da denildiği gibi çizgiyi geçmeden gol sayılmaz. takımın yedek oyuncularının çıkarttığı goller vardır böyle, bir tane ofspor maçında hatırlıyorum böyle bir durum seneler evvel.


  • hewit  (22.11.12 23:04:21) 
www.bakseyret.com
telefondan girdigim icin linki burda paylasiyorum, ankaragucu besiktas maciymis

  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (22.11.12 23:04:51) 
bu video cok alakasiz bir sey benim dedigimle. ben kaleye gol olarak gitmek uzere olan topun hakeme carpip gol olmamasi durumunda, gol sayilmayacagini soyluyorum.


  • emfuzi  (22.11.12 23:10:59) 
1-hakem sahada kaledireği gibi kabul ediliyor carpip girerse gol sayılır..
2-seyirci sahaya girip gol atarsa gol sayılmaz fakat seyirci sahaya girip golu kurtarırsa o gol olacak topda gol sayılmaz..

  • jamswety  (22.11.12 23:13:55) 
@emfuzi, sanirim yanlis anlamisim ben, pardon. evet hakeme carpip gol olmazsa gol falan verilmiyor tabi ki:)


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (22.11.12 23:18:39) 
doğrudan alakalı olmasa da paylaşayım, bi liverpool-sunderland maçında top sahaya düşen bir balona çarpıp gol olmuştu.


  • periphery  (22.11.12 23:39:40) 
yabancı bir ülke amatör liginde yaşanmış. 2. kaleci giriyor arkadan topu dışarı çelip kaçıyor. hakem de penaltı noktasından frikik kullandırıyor. baraj kuruluyor çizgiye, sonra düdüğü çaldığı gibi herkes topa koşuyordu. vidyoyu bulamadım maalesef.


  • bass solo take one  (23.11.12 00:55:02) 
hakem oyunu hemen durdurmalı. eğer oyunu durdurduğunda top kale alanı içindeyse:

kale alanı ön çizgisi üstünde hakem atışı yapılıyor. kale alanı ön çizgisi üstünde de oyun durduğu anda topun en yakın olduğu nokta seçiliyor hakem atışı için.

top kale alanı içinde değilse:

oyun durduğunda top neredeyse oradan hakem atışı yapılıyor.

www.fifa.com sayfa 64
  • egilincecataligozukmeyenentelmuslukcu  (23.11.12 03:59:06 ~ 04:02:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.