[]

hamsi en guzel nasil yapilir?

yagda mi? firinda mi? yoksa baska yontemleriniz var mi? tarifiniz nedir?

not: rakim hazir


 
buğlaması güzel olur. amma sen raki dion ne güzel dion sen yağda yap. mısır ununda yap.


  • zenigt  (22.11.12 22:41:55) 
yağda yapacaksan mısır unuyla yap. tabi buğulama rakıyla güzel gitmeyebilir.

not: canım çekti lan.
  • r_u_h  (22.11.12 22:44:31) 
buğulama enfes olur, hemi de kolay ve hızlı..

tencerenin altına halka halka accık kalıncana doğranan soğanları diziyoruz. üzerine hamsileri diziyoruz, üstüne domates ve küçük limon dilimleri ve varsa maydanoz..zeytinyağı gezdiriyoruz sonra..tabii hamsileri tuzlayıp karabiberlemeyi unutmadık ;)

afiyetler olsun..
  • su olsam ates olsam  (22.11.12 22:45:20) 
ya tavada bol yağ ya da buğlama


  • macallan  (22.11.12 22:55:55) 
ne kadar hassassın bilmiyorum ama tavada kızartılan hamsinin kılçığı da kızarır, çıtır çıtır olur, ayıklamadan leblebi gibi yersin. ağzına boğazına takılmaz.

buğulama hamsinin kılçığı pişmez. kütük gibi kalır içinde, kılçığıyla yenmez. buğulanmış balık da kızartma gibi çıtır olmadığı için, açıp kılçık çıkartmak da eziyete dönüşür, parçalanır. o yüzden buğulama hamsi için ya önceden uğraşıp kılçıklarını çıkaracaksın, ya da zorluğa katlanıp tek tek ayıklayacaksın yerken.

o yüzden tavsiyem tavada kızartmaktır. rakıyla da daha iyi gider.
  • kibritsuyu  (23.11.12 09:55:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.