[]

Kişisel gelişim saçmalıklarına kapılmayın!

Sevgili Romalı kardeşlerim,

son 10 yıldır sizinde bildiğiniz gibi bir kişisel gelişim furyasıdır gidiyor. Hayatında sizinle aynı statüde bir yaşam/iş tecrübesi yaşamamış insanlar çıkıyorlar ve size "nasıl mutlu hayat yaşanır"ın formülünü(!) anlatıyorlar. Şirketler çalışanlarının iş motivasyonunu ve dolayısıyla gelen satışı arttırmak için "5 adımda satış", "Müşteriyle çatışma", "etkili satış teknikleri" vs. gibi etkili cümlelerden oluşan eğitim programlarına gönderiyorlar.

Lütfen "kişisel gelişim" adı altında size nasıl bir hayat yaşamanız gerektiğini, "mucizelere inanın onlara güvenin" temalı içi tamamen muğlak hikayelerden oluşan ve aslında bunları yaparsanız hem zengin hem de mutlu olacaksınız temasında tamamen gaz verip sizi duygusal etkinin içerisine almak için uğraşan insanlara güvenmeyin, kapılmayın.

Bir insan "kişisel gelişim" iddiasında bulunup size zengin ve mutlu yaşamın formülünü verip aynı zamanda, kitap satışlarından gelir beklentisine girip, saati 1000$'dan eğitim verebilir mi?

Kişisel gelişim bu değildir. İngilizce öğrenmeniz evet bir kişisel gelişimdir. Üniversite eğitimi almanız evet kişisel gelişimdir. Çünkü bunların hepsi sizin yeteneklerinize ve yetkinlerinize değer katar. Ama "mucizelere inanın onlara güvenin" size hiç bir şey katmaz.

Hayat, üzerinde o kadar planlar yapılarak kurulan ve başarıya ulaşılan bir alan değil. Hayat o kadar değişkendir ki o kadar karmaşık durumlar yaşatır ki, yaşanan her acı, mutluluk, pişmanlık sizi geliştirebilir.

O nedenle sevgili genç dimağlar:) kişisel gelişim saçmalıklarından uzak durun. Soru formatı gereği bu konuyla ilgili düşünceleriniz nedir?

 
Tamam.


  • esenboga  (22.11.12 21:39:24) 
hacı asgari ücret 700 lira sen gelmişsin saati 1000 dolarlık olaylardan bahsediyosun, fakiriz olm biz, neyimize bizim gelişim falan, seçimler başlasada kömür alsak diye bekliyoruz


  • hasmetizm  (22.11.12 21:49:18) 
altına imzamı atarım nokta net. güzel yazmışsın aynen katılıyorum.


  • sehpa fx350  (22.11.12 21:55:26) 
oldu cnm öpt kib.

bu arada katılıyorum topunun a.q
  • zenigt  (22.11.12 21:57:40 ~ 21:58:17) 
Şimdi onlar düşünsün:)


  • 35.spartalı  (22.11.12 22:00:57) 
ama hocu senin nick de tam ironi olmus :) (bkz: the secret)

konuya gelirsek bence kisisel gelisim kötü bir sey degil, ben de inanmanin ve bilincaltinin gücü hakkinda bir kitap okudum ve gercekten faydalarini gördüm bi kere insani pesimistlikten optimistlige yöneltiyor,özgevini oksuyor gelistiriyor. insan beynindeki noronlari direk etkileyip saglam ayak basmasini sagliyor. bunun canli kaniti benim
  • aventura  (23.11.12 01:51:47 ~ 01:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.