[]

Epimenides paradoksu (tüm giritliler yalan söyler)

abi şunu bana bir açıklayın:
Elimizde giritli bir adam var ve diyor ki: "tüm giritliler her zaman yalan söyler"
şimdi bu adamın doğru söylediğini kabul edersek evet paradoks oluyor bildiğimiz.(eğer doğru söylüyorsa yalan söylemesi lazım)
E ama bu adamın yalan söylediğini varsayarsak paradoks ortadan kalkıyor? Yani diyelim ki bu adam yalan söylüyor, tüm giritliler her zaman yalan söylemez. Ama bu adam YİNE DE yalan söylüyor olabilir. tüm giritlilerin her zaman yalan söylememesi adamın yalan söyleyemeyecek olmasını gerektirmiyor ki? yani "tüm giritliler her zaman yalan söyler" önermesinin değili "tüm giritliler her zaman doğruyu söyler" değildir ki?

Bu haliyle paradoks nasıl bu kadar ünlü olmuş? Bunu söyleyen çıkmamış mı? Orijinal dilinde olmamasından kaynaklanan bir sorun mu var?

 
(bkz: girit paradoksu)

lütfen ama lütfen. oku bakalım.
  • saiko  (22.11.12 21:02:31) 
biliyorum yahu. o başlıkta buna cevap veren birisi yok ki. 12 ve 13. entry'ler benim dediğimi diyorlar sadece(ya da ben onların dediğini diyorum), ama paradokstaki bu açığa rağmen neden hala paradoks sayıldığını kimse açıklamamış.


  • olsen  (22.11.12 21:07:44) 
They fashioned a tomb for thee, O holy and high one
The Cretans, always liars, evil beasts, idle bellies!
But thou art not dead: thou livest and abidest forever,
For in thee we live and move and have our being.

— Epimenides, Cretica
  • bilan  (22.11.12 21:25:03) 
aşağıya doğru okumaya devam et.


  • saiko  (22.11.12 21:41:12) 
sanırım 16. entry'i diyorsun ama okumama rağmen anlamadım nasıl benim dediğime cevap olduğunu, daha açık bir kafayla okuyacağım yarın. sağol yine de :)


  • olsen  (22.11.12 21:47:13) 
adam yalan söylüyorsa demek ki giritlilerin yalan söylediği de bir yalan :D o zaman gerçeği söylemiş oluyor. sanırım takıldığın nokta burası.


  • kediebesi  (22.11.12 22:07:33 ~ 22:07:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.