[]

patates kızartması

büyük bir tencerede şu an 10 kişilik falan patates kızartmaya çalışıyoruz. ilk part henüz kızarmadı. 6-7 part daha var. soru şu;

patatesleri tencereye atıyoruz, etrafa yağ sıçratma olayı bittiğinde kızartmaya tencere kapağını kapatarak mı devam edelim, yoksa kapağı kaldırarak mı devam edelim?
hangi şekilde daha çabuk kızarır bunlar?

 
az miktarda patatesler atın. daha çabuk ve daha lezzetli patatesleriniz olur. kapak önemli değil, kapalı olursa dışarıya yağ sıçramaz.

10 kişi için 3 kilo patates doğramışsınızdır herhalde :)
  • nouma21  (22.11.12 18:46:41) 
4 kilo :) tamam öyle yapalım, teşekkürler


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (22.11.12 18:49:37) 
tencerenin kapağını kapatırsanız patatesler yumuşak olur açık olursa çıtır olur.


  • kakao  (22.11.12 19:06:16) 
Tencere kapağı buğulanır ve o sular yağa damlar. Bu da sıçratmasına neden olur. O nedenle en iyisi üstüne gazete parçası koy.


  • soft  (22.11.12 19:15:21) 
kapağı kapatırsanız yağ emer patatesler.
kızarırken ara ara kızartma kaşığıyla patatesleri kaldırıp hava almasını sağlayıp tekrar koyun yağa. daha çıtır olacaktır.

  • diyojenimtırak  (22.11.12 19:40:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.