[]

pasaport uzatma

sevgili çoko prensler,
şimdi yarın ben pasaport uzatma başvurusu yapıcam, mecidiyeköyde oturuyorum ama burası kalabalık olur diye taksimde denicem şansımı(bu da mantıklı mı bilmiyorum, başka bi yere mi gitsem?) şimdi taksim emniyet müdürlüğü (ya da sizin önereceğiniz sorunsuz emniyet müdürlüğü) nerededir, bi de kaçta gideyim ne yapayım?



 
erkenden tüm gerekli evraklarla gitti, taksim de olur şişli de fark etmez sanırım, bu iki yerde de kalabalık olsa da bu işlem o kadar uzun süren bir işlem değil, bir tek form var doldurulması gereken, hemen gidip onu bir an önce doldur, bir de form için falan belli miktar paralar isteniyor, iyi parayla git yani yanında...


  • alkolikfedai  (22.12.08 02:05:33) 
öğrenciysen bedavaya uzatabiliyorsun haberin olsun boşuna verme o kadar para.


  • vampyria  (22.12.08 02:24:37 ~ 02:51:55) 
yalnızca yurtdışında öğrenciysen konsolosluklardan ücretsiz uzatabiliyorsun.


  • burfak  (22.12.08 02:29:17) 
internetten basvur sana bi saat veriyolar ve gittigin zaman ayri bi kuyruga giriyosun(ankarada oyle en azindan). bide,

@vampyria, ogrencilere nasil bedava? oyle bisey varsa biraz detay verirmisin bizde uzatalim heh
  • jay kay  (22.12.08 02:30:42) 
@burfak

o dediğin de doğru, yurtdışında konsoloslukta uzatılıyor.
benim dediğim okuldan aldığın öğrenci belgesi ve çevirisiyle yurtiçinde yapılan başvuru.o da harçtan muaf. (devamı alt satırda)

@jay kay

pasaport deyince aklıma yurtdışında öğrencilik geldiği için ekstradan belirtmeyi unutmuşum özür dilerim. yurtdışında okuyanlara oluyor o dediğim ücretsiz olay.topkapı'da yeşil holding binasında vergi bilmemneysi var.oraya başvuruluyor öğrenci belgesi ve çevirisiyle, onlar da bi kağıt veriyorlar onla harçtan muaf oluyosun.

edit: www.iem.gov.tr şurda da anlatmış 4. maddede.
  • vampyria  (22.12.08 02:45:31 ~ 03:15:49) 
öğrenciysen ve öğrenci olarak yurtdışına gideceksen sadece okulundan aldığın bir yazıyla ücretsiz uzatabilirsin..


  • alkolikfedai  (22.12.08 02:58:05) 
zaman ters. şu anda her yerde kuyruk vardır. 1 ocakta harçlar artacak ya. 3 ocakta gidersen üç dakika beklemezsin hiçbir yerde.


  • trocero  (22.12.08 07:41:19) 
vatan caddesinde ssk vakif gureba hastanesi karsisinda fatih emniyet mudurlugu genelde rahat oluyor cunku ayni cadde uzerinde istanbul emniyet mudurlugude bulunuyor ve herkes oraya yonlendiriliyor. en azindan 2006da oyle idi. bir aklinda bulunsun derim.


  • az kuru az pilav  (28.12.08 23:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.