[]

nasıl vize alırım?

bisiklet ile bütün avrupayı dolaşma planı içerisindeyim.

başlangıç noktam olarak budapeşte'yi belirledim. yaklaşık 2 ay sürecek bir plan.

Sorum bu noktada başlıyor:

"bu kadar uzun süreli vizeyi" nasıl alırım?

hali hazırda öğrenci olarak görünüyorum (boğaziçi turizm işletme);

" lisans bitirme tezimi "sustainable tourism" adına doğaya hiçbir zarar vermeyen bisiklet ile yapacağım geziler ışığında çekeceğim belgesel tadında şeyler ile destekleyeceğim bik bik bik."

demeyi planlıyorum vize alırken sorun yaşamamak için. ama işte bunu dersem, macaristan bana en az 2 aylık vize verir mi?

"ulan avrupayı dolaşıcan, taş çatlasın 2 gün kalırsın bizim ülkede, ne diye sana 2 aylık vize veriyim?" derler mi?


avrupayı dolaşıcam hiç demesem mi? demezsem, "ulan 2 ay ne belgeseli bu dingil?" derler mi?

nasıl yapsak....

 
www.semihgeziyor.com
bu arkadaşlar yapmıştı bisiklet turu. biraz karıştır istersen siteyi, mail atıp soru da sorabilirsin.

  • crimsonlady  (21.11.12 17:52:34) 
@imojeen,

zaten schengen'den bahsediyorum. 2 aylık schengen nasıl alınır sorunun özü.


@crimsonlady,

Linki inceliyotum, teşekkürler.
  • xenderoth  (21.11.12 17:54:02) 
fazla ayrintiya girme. yani belgeselden bahsetmene gerek yok.

"lisans bitirme tezim bu. (belgeleyebilirsen iyi olur). bunun icin bisikletle tura cikiyorum. ortak tarihimizden dolayi macaristan'a ozel bir onem verdigim icin, uzun kalacagim"

de.
  • compadrito  (21.11.12 18:28:44 ~ 18:29:20) 
herhangi bir İtalya şehrine bilet al , aynı zamanda 4 5 gün sonraya THY den bilet rezervasyonu yap , booking.com dan aynı süreler için otel kirala ( ücretsiz iptal edilenlerden ) , arkasından diğer evrakları hazırla ve idata ya ver.

Muhtemelen en uzun süreli vizeyi İtalya dan alırsınız , çevremde kim başvurduysa ( ilk ya da daha sonraki vizeler için ) üç aydan az alan olmadı.

sonra da bu tura İtalya dan başlarsınız , paşa paşa sürersiniz Avrupa içlerine bisikleti.

Bence.
  • expansion pack  (21.11.12 20:00:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.