[]

İleri seviye çamaşır yıkama

2 sorum olacak, birincisi atletleri (dükkanda basic t-shirt olarak geçenlerden) yıkadıktan sonra çamaşır teline sermiştik fakat tel paslıymış, bu yüzden atlette bir şerit halinde pas lekesi kaldı, bu leke çıkar mı ? çıkarsa nasıl çıkar ?

bir diğeri ise, omo'nun şu sıvı konsantre deterjanlarından kullanıyoruz, ancak atletler nedense gün be gün sarıya yaklaşırcasına sararmaya başladı. bunu da az önce farkettim, yeni bir atletle bu yıkananı şans eseri üst üste koymuşum arada artık ton farkını geçmeye yaklaşmış bir renk ayrımı oluşmuş. bunu eski haline çevirmemiz mümkün mü ?


 
Ilk soruna cevabim A101'de Asprin diye bir urun var onu kirli bolgeye sikip biraz bekledikten sonra citile ve makinada yika. Tertemiz olacak.


  • gokyuzu gibi  (21.11.12 15:18:06) 
arada makineler için çamaşır suyu ekle yıkamalarına hatta biraz durdur makine içinde beklesin çamaşır sonra devam ettir extra durulama yap.
omo sıvı konsantre deterjan dediğiniz beyazlar içinmi bu.. renkli beyaz deterjanları farklı cunki

  • eja  (21.11.12 15:22:22) 
ikinci soruna cevabım akşamdan çamaşır suyuna yatır.


  • ceska  (21.11.12 15:23:04) 
perdeler için üretilmiş ve diğer deterjanlardan ucuz olan sodalı beyazlatıcılı deterjanlardan kullanın.


  • 9kuyruklukedi  (21.11.12 15:27:56) 
sorularla direk olmasa da dolaylı olarak ilgili bir şey söyleyeyim;

çamaşırları mutlaka tersinden yıkayın ve tersinden asın.

- hem çamaşırların rengi çabuk solmaz (ömrü de uzun olur),
- hem çamaşır asılan yer kirli (veya paslı) ise çamaşıra leke yapmaz kirletmez,
- hem de ütü yapılamayacaksa, asılma izi çok belli olmaz.
  • holy diver  (21.11.12 15:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.