[]

ev ağı

Bilgisayarcı falan geçinerek bir sürü soruna çare buluyorum ama kendi sorunuma bulamadım.
Teçhizat şu: Airties 4 port kablosuz modem, bir laptop(l) bir desktop(d), bir elektrikli soba.

işletim sistemleri xp professional. l kablosuz, d kablolu bağlı.

Ev ağı ayarlarını wizard ile yapmama rağmen çalışma gurubu bilgisayarlarına baktığımda d l yi görüyor, l d yi görmüyor. d, l yi görmesine rağmen görünen bu ikona tıkladığımda erişim için yetkiniz yoktur yöneticinizle görüşün diyor. apartman yöneticimiz konuya çare bulamadı, var mı burada bir yönetici?

Amacım ilk aşamada iki makine arasında dosya yazıcı vs. paylaşımını sağlamak. Daha sonra halihazırda d de kullandığım joomla serverine l den ulaşabilmek, bunun için de modemdeki ayarlara falan girmem gerektiğini tahmin ediyorum. konuyla ilgili link, görüş ne koparsa gönlünüzden..

 
iki bilgisayardan birisinin görüp diğerinin görmemesi sorunu bende de olmuştu bir kez..
sorun kaspersky'de çıkmıştı.. kaspersky yüklü bilgisayar diğerlerini görüyordu.. ama diğer bilgisayarlar kaspersky'li bilgisayarı göremiyordu..
buna benzer bir sorun olabilir belki..

bir de iki bilgisayarda da password olsun mutlaka..
password yokluğu sorun yaratıyor bazen..
  • fuck milk get beer  (21.12.08 17:00:52) 
Her iki makinede de birer klasörü paylaşıma açınız, dosya paylaşımı sorununu çözmeli. Yazıcının bağlı olduğu makinede yazıcıyı paylaşıma açınız, diğer makineden yazıcı ekle deyip "ağ yazıcısı" ekleyiniz.

Düzenleme: Her iki bilgisayarın Çalışma Grubu ismi aynı olmalıdır bunlar için. Sistem özelliklerinden "Bilgisayar Adı" kısmından ayarlayabilirsiniz.
  • cashkorkmaz  (21.12.08 17:25:18 ~ 17:28:40) 
firewall exception ları dahil her şey tamam, şu parola işini deneyeceğim. yalnız joomla server kurulu bilgisayara diğerinden erişmek konusu halen havada..


  • transall  (21.12.08 18:30:23) 
öncelikle her ikisine de aynı çalışma grubu adı verin. ağ kurulum sihirbazını sallayın windowsa güven olmaz. daha sonra command promt dan birbirini pinglemeyi deneyin. eğer iki makina da birbirini pingliyorsa bağlantı ile ilgili herhangi bir problem yoktur demek. daha sonra başlat/çalıştır kutucuğuna birbirinin ip lerini girmeyi dene

\\ipno

şeklinde.

daha sonraa yazıcının bağlı olduğu makinayı d olarak kabul ediyorum. desktopdan yazıcı ayarlarına girerek "paylasim" vs.. şekilde paylaşımı açınız. laptop dan yazıcı ekleme sihirbazı aracılığıyla ağ yazıcısı seçeneğini seçerek \\ipno\paylasim seçerek yazıcıyı ekleyip test ediniz.. (not: baştaki iki ters slash den emin değilim olmaya da bilir)

önce bir buraya kadar gelin... joomla konusuna daha sonra girelim...
  • birberberbirberberebreberber  (21.12.08 18:33:47) 
eğer lokalden browser a"localhost" veya 127.0.0.1 yazarak erişebiliyorsanız muhtemelen diğer makinanın browserına ip numarasını yazarak erişebileceksiniz. dışarıdan erişim için de 80 portunu o makinaya nat yaparsanız problem kalmayacaktır.

global ip -> lokal ip | 80 port -> 80 port

hattaa ip statik değilse dyndns mevzusu ile statik ip gerektirmeden ulaşabilirsin.

ftp vb.. bir erişim düşünüyorsan tftp tarzı programlar vardı sanırım ama bundan emin değilim.
  • birberberbirberberebreberber  (21.12.08 18:44:34 ~ 18:56:46) 
hocam madem bilgisayarcıymışın biliyorsundur ama şunları hatırlatayım:

1)ağ ismi aynı olsun.
2)her iki bilgisayarda da "microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı" denen item yüklü olsun. (lan ikonuna çift tıkla, özellikler, ortadaki listede olması lazım.)
3)bağlanıtıyı engelleyecek programları kapat. (firewall, anti-virus vs)
  • samanliktaki zuhtu  (21.12.08 21:08:56) 
Önderilen herşeyi denerken birden oldu. Firewall, ping, ip yi çalıştırınca klasörler çıktı. Ama diğer bilgisayarın ip sini browsere yazarak web sayfasına ulaşmaya çalışınca forbidden diyor. diğer makinede ise localhost çalışıyor, kendi ip si ile de yine forbidden.


  • transall  (21.12.08 22:37:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.