[]

ucuz kitap buldum ama orjinal midir?..

geçen gün bi kitapçıya gittim sahaf tarzı bi yerdi, yeni kitaplar falan da var. sordum bi tane kitabı onun yenisi var dedi ne kadar dedim normal orjinal kitap fiyatından en az 8-10 lira daha düşük bi fiyat söyledi. korsan mı dedim değil dedi. aldım kitabı baktım korsana benzemiyor orjinal gibi bandrolü falan da var, yazılar falan da iyi. neden ucuz diye sordum, iyi değil mi al işte dedi adam. emin olamadım şimdi korsan mı değil mi diye. aslında kafamı karıştıran adamın hali oldu bana deseydi ki elimde az kaldı ya da ne bileyim biz uygun fiyatla aldık ondan böyle satıyoruz falan deseydi alacaktım ama içime sinmedi işte. şimdi alayım mı kitapları böyle bi kitap alan oldu mu hiç, orjinal midir acaba?..




 
Sahafsa temiz bakılmış bir ikinci el olabilir. Ya da pahalı bir kitapsa bu tarz indirimler yapabiliyorlar. 18TL'lik kitabı 8TL'ye satmak ile 58 TL'lik kitabı 48TL'ye satmak arasında fark var.


  • and justice erol  (20.11.12 13:19:22) 
hiç iknci el gibi durmuyordu açılmamış gibiydi. kitabın normal fiyatı 25 civarı 15'e satıyordu ama sadce bu değil yeni dediği kitapları hep böyle ucuz satıyor..


  • tadin kaldi  (20.11.12 13:24:26) 
orjınal degıl kardes. Neyse kı orjınal kıtap parasını soyleyıp kandırmamıs senı. Onun yerıne ıkıncı ellerını bulabılırsın belkı ıstedıgın kıtapların. Istanbuldaysan hangı kıtapcı oldugunu da soyleyebılırsın belkı tanıyorumdur ve daha dogru bır cevap verebılırım.


  • öptüm sezen  (20.11.12 13:26:45) 
yok ankarada. bilmiyorum orjinal gibi geldi aslında ama yanılıyor da olabilirim..


  • tadin kaldi  (20.11.12 13:30:31) 
orjınal ve korsan kitabı zaten bırbırınden ayırman cok zor. ya kapakta bır kayma ya da değişiklik oluyor cogunlukla renk kalıte bakımından. sayfalar çok çabuk ayrılabılıyor, sağlam görünmüyor. ya da yazılar aynı hizada ilerlemiyor silik olabılıyor eksık olabılıyor vs..
o kıtap orjınal olsaydı adam iyi değil mi al işte demez neden ucuz oldugunun acıklamasını yapardı.
ha 5-10 lıraya verıyorsa gene al. korsansa korsan ıcınde yazanlar aynı.
  • öptüm sezen  (20.11.12 13:40:26) 
ankara'da neresi? pek bilmedigim sahaf kaldigini zannetmiyorum. bazen ucuza toptan bulup sifir kitabi cok ucuza satabiliyorlar. neresi oldugunu soylersen anlariz olayi?


  • sendelemeden  (20.11.12 13:46:52) 
Bazen yayınevleri ya da matbalar resmi dökümanlarda gösterilenlerden daha fazla basıp salıyolar piyasaya. Yazarı sikiyolar yani.


  • lpgli tosbaga  (20.11.12 13:54:17) 
ben okuduğum kitapları sahafa satsam muhtemelen sıfır diye birilerine kakalardı diye düşünürüm hep. çok temiz okurum, sayfasını bile kıvırmam, içine yazmaya kıyamam.
böyle birinin sattığı kitap olabilir.

  • ozdek  (20.11.12 14:00:08) 
@sendelemeden; adilhan kitapçılar çarşısında tam adını bilmiyorum ama böyle dükkanın ortası falan boş bi de kitapçının böyle geniş favorileri var..

@öptüm sezen; yok hocam ya korsan almak istemiyorum..

@ozdek; ama bir tane yok ki böyle çok kitap vardı ve aynı kitaptan da vardı..
  • tadin kaldi  (20.11.12 14:11:04) 
adilhan'dakiler korsansa korsan der genelde. gerci beni taniyorlar baya, belki de ondan oyledir. sen sanirim en ust kattaki uzun sacli abinin dukkanini diyorsun, orasiysa korsan degildir.


  • sendelemeden  (20.11.12 14:16:32) 
evet üst katta sanırım orası, korsan değil dedi ama dediğim gibi tavrı biraz garip geldi kafamı karıştırdı..


  • tadin kaldi  (20.11.12 14:24:37) 
o en üst kattaki, uzun saçlı abiyse eğer o hep öyle onun tavrına aldırma


  • niye ama  (20.11.12 14:37:41) 
gerçekten garip bi tvrı vrdı umarsamıyordu hiç..


  • tadin kaldi  (20.11.12 14:45:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.