[]

Duyurunun Avukatları ve Trafik Kazası Mağdurları, Help!!!

Önemli bir konuda soracaklarım var, bilgilendirirseniz çok bahtiyar olucam..

Haziran ayında bir trafik kazası geçirdim. Trafik ışığı/yaya yolu olmayan bir yerde karşıdan karşıya geçerken hızla gelen bir araba çarptı. Hastaneye kaldırıldım. Ambulansta şikayetçi misiniz-sorusuna evet yanıtını vermişim, ben de hatırlamıyorum o anı.

Sonuç olarak kalça ve omur kırıkları, başımdan kulak bitimine kadar dikişlerle 1 ay evde hiç ayağa kalkmadan yattım. Ve 1 ay boyunca da hergün bir yoğun bakım hemşiresi benim bakımım/tedavimle ilgilendi, bunu da karşı taraf üstlendi. Ama o zaman ve sonrasında da bir kere nasıl oldunuz, geçmiş olsun vs diye arayıp sormamışlardır..

Eve tebligat geldi, şikayetçi olduğum için kamu davası açılmış ve 4 aralıkta Kadıköy deymiş..Ama ben gitmek istemiyorum gerçekten..şikayetçi de değilim, Allah a şükür ayağa kalktım, eskisi gibi sağlıklıyım şimdi benim için önemli olan bu. mahkeme karşısına çıkacak güç ve psikolojide değilim. ben konuyu kafamda kapattım artık, hiç bunlarla uğraşmak, tekrar o günleri hatırlamak istemiyorum..

*Şikayetimi geri mi almam gerekiyor?
*Hiçbir şey yapmasam, 4 aralıkta duruşmaya gitmesem ne olur?

 
@sivrisinek; bilirkişiye başvurmadığımız için oranı bilemiyoruz.

ama onlar da zamanında "keşke şikayetçi olmasaydınız, hiç uğraşmasaydık bunlarla" demişti. sonuç olarak onlar da ben de karşı taraftan bir şey talep etmek, ya da mahkemelerde uğraşmak istemiyoruz..
  • su olsam ates olsam  (20.11.12 11:31:49) 
turkiye'de uygulanan ceza hukuku konusunda ustunkoru bilgi sahibiyim, o yuzden ahkam kesmek gibi olmasin ama:
eger kamu davasi acildi ise, senin ben sikayetci degilim demen, mahkemeye katilip katilmaman birsey ifade etmez sanirim, adam ceza almasin istiyorsan "kazanin meydana gelmesinde ben sucluyum demen gerek" bu durumda da karsi taraf senin icin yaptigi masraflari ve aracinda carpismadan kaynakli hasar olustu ise, senden bunlari talep edebilir.
kamu davasi adi ustunde kamu tarafindan aciliyor, yani sen bu davada mahdur ama taraf degilsin.
yanlisim oldu ise, sayin turk hukukculardan ozur dilerim.
  • oeh  (20.11.12 11:35:09) 
@sivrisinnek; anlatamadım ben tam olarak, olayın maddiyatında vs değilim. zaten benim o 1 ay ve sonrasında yaşadığımı telafi edecek bir maddi bir karşılık olamaz.ama gerçekten oraya gidip konuyu anlatmayı, o günleri hatırlamayı, o adamla karşı karşıya gelmeyi kaldıracak gibi değilim şu an...bunları yazarken bile ellerim buz gibi oldu..umarım beni anlıyorsunuzdur. günahıyla sevabıyla bu konuyu kafamda kapattım ben.

sonuç olarak benim de bu kazada hata payım var, ışıktan geçmek yerine az daha yürümeyeyim diye yolun ortasından geçmeye çalıştım. adam da ayağının altındaki frene basmadığı için hatalı. evet başta ben de böyle düşünüyordum. kesinlikle cezalandırılmalı, en azından çok daha dikkatli olur bundan sonra, bu böyle kalmamalı diye..ama hepimiz bunun ağır sonuçlarını yaşadık ve dersimizi aldık. adamın arabadaki 2 küçük çocuğu kazadan sonra pedogoglardan çıkmıyorlarmış..benim de psikolojim malum..ne ben hayatta ışık olmayan yerden karşıya geçerim, ne de o adam dikkatsiz araba kullanır bundan sonra..

şu an olayın etik boyutunu değerlendirmek yerine sorularıma cevap almayı istiyorum.

hassasiyetimi anlıyorsunuzdur umarım..
  • su olsam ates olsam  (20.11.12 11:49:13 ~ 11:54:40) 
Avukat degilim. Oneri. Adam ike oncesinde bir sozlesme yapin. Sizin icin yaptigi harcamalarlarla ilgili vs hoc bir yalepte bulunmayacagina dair. Sonra sizde bir avukata vekalet verin olayda ben kaurluydum aramizda anlastik sikayetci degilim kazayi yapan tum bakimiminkrdiladi vs diye. Bir de mazeret hosterin dava tarihinde su su isimden dolayi sehir disinda olacagimdan diye.
Bu sekilde olur gubi geldi bana

  • kisa  (20.11.12 12:19:27) 
siz veya avukatınızın şikayetinizi geri aldığınıza dair sözlü/ yazılı beyanda bulunması gerekiyor.
şikayetinizi geri alsanız bile dava devam eder.
duruşmaya gitmezseniz zorla getirtebilirler.
  • dersaadet  (20.11.12 12:52:57) 
Karşı tarafın da sizden şikayetçi olma ihtimali varsa şikayetinizi geri almamanızı tavsiye ederim. Çünkü siz de ışıktan veya yaya yolundan geçmediğiniz için kusurlusunuz. Hatta bilirkişi raporunda asli kusurlu olarak bile görülebilirsiniz. Şu an elimdeki bir davada yaya, ışıklardan geçmediği için bilirkişi tarafından asli kusurlu olarak kabul edilmiş. Bu olayda iki taraf da kazada yaralanmıştı. Sizin olayınızın detaylarını bilmediğim için karşı tarafın zarar görmüş olma ihtimaline istinaden söylüyorum.

Tabi siz isterseniz şikayetten vazgeçebilirsiniz. Bunu da dosyaya şikayetten vazgeçme dilekçesi vererek yapabilirsiniz. Kamu davası olduğundan şikayetinizi geri alsanız da dava devam edecektir ancak şikayetin geri alınması sanık için avantajdır.

Son olarak geçmiş olsun diyorum.
  • wenlock  (20.11.12 16:35:06) 
  • hedonistbeyin  (16.01.13 13:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.