[]

Hangi LENS ne için?

Selam,

Hangi makinayı alacağıma karar verdim sıra lense geldi.

sadece body alacağım için yanına da 2 lens alayım diyorum. ne alayım, 18-135 lik kit lensler nasıl mesela?

sadece 50mm lik bir lensle neler çekebilirim?

gerizekalıya anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

gövde: canon 60d

 
2.8 diyaframdan yüksek lensler hep bu işten soğutur. ona göre bakının. bir de gövde ne belirtin ki lens önermek kolay olsun ;)


  • yapacakbirseyyok  (19.11.12 22:05:54) 
hangi makineyi almaya karar verdin?

5cm'lik lensler için hep insan gözünün görüş açısına en yakın diye bir palavra atılır. bu nedenle çekilen fotoğrafların göze daha hoş geldiği söylenir.

genellikle portre çekimlerinde tercih ediliyor. bunun haricinde 50mm'yi de tak&gez kafasıyla da kullanabilirsin bence sadece objene yakınlaşıp uzaklaşarak ayarlama yapmak gerekir.

50mm genellikle ilk alınan prime lenstir.
çünkü ucuzdur, hızlıdır ve yukarıda bahsettiğim hedeler.

muhtemelen apsc boyuta sahip bir gövde alacağın için çarpan 75mm gibi kullanırsın ki bence gayet ideal olur bu.

kanımca portre lens 85mm prime lenstir. mis gibi insanları rahatsız etmeden çekim yaparsın.

18-135 bence bokum gibidir :)

eğer tak&gez lens gibi bir şey arıyorsan uygun.
yani zoom aralığı fazla olan lensler. takayım her açıdan fotoğraf çekeyim kafasını yaşamak istiyorsan uygundur. ancak o parayı bence hak etmeyecektir.
  • meksikali kokain taciri  (19.11.12 22:07:00) 
tamron 17-50mm non vc harikadır öyle bir gövde için. gerisini boş verin başlangıç aşamasında..
canon 24-70 f2.8 için çok erken :)

  • yapacakbirseyyok  (19.11.12 22:12:41 ~ 22:14:46) 
doğru soru bu değil.

- ben doğa fotoğrafları çekmeyi severim ama manzara değil kuş böcek gibi bana lens önerin.

- portre çekmeye bayılırım hangi lensleri kullanmalıyım.

vs. vs. bu şekilde sorman lazım. sen ne istediğini söylemezsen buradaki önerilerin hepsi boş. her durumda mükemmel sonuç veren mucize lens henüz üretilmedi. bu yüzden ilgi alanını seçmen lazım.

ilgi alanım yok diyorsan 18-55 kit lens + 50mm 1.8 ile devam edebilirsin.
  • orpheus  (20.11.12 01:54:45 ~ 01:55:28) 
kötü lens adamı fotorğaftan soğutur, gövdeyi de ezer. 18-135 gibi geniş aralıklı lenslerin performansı optik kanunlardan dolayı düşüktür. üstelik değişken ve yeterince açık olmayan diyafram gibi bir dezavantajı da var.

60d ye ucuz yollu gidecek tek lens tamron 17-50 dir. bir süre bununla takıl. sonra zaten gereksinimlerini daha iyi anlayacaksın.
  • holydreamer  (20.11.12 02:09:29 ~ 02:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.