[]

vücut geliştirme ilk gün

hayatımda ilk defa spor yapmaya başladım. bugün ilk günümdü ve hocanın yönetiminde bir saate yakın çalıştım. şu an kollar tutmuyor. özellikle oturarak bench press de epey zorlandım ama yaptım.

sorum şu: üzerimdeki bu hamlık ne kadar sürede geçer. bir de yarın tekrar gitsem mi yoksa bir gün ara mı versem.

artı bir soru daha: spora yemek yemeden gittim. en son bir kaç ssat önce yemiştim. geldikten hemen sonra bir şeyler yedim. doğru mu yapmışım?

 
Daha hamlık olmadı ki. Ne hamlığı? Hamlık ağrısı yarın başlayacak. 1 saat demişsin, zorlamamış seni hocan galiba. Şanslıysan 2 gün sonraya bir şeyin kalmaz.


  • 4dr4melech  (19.11.12 21:56:49) 
ilk soru: max. 1 hafta içinde geçer. çok normaldir. hoca bir şey demediyse bir gün ara ver öyle git.

ikinci soru hakkında net bilgim yok.
  • kivanc1  (19.11.12 21:57:06) 
body ilk gün hamlığı > tüm ağrılar, sabah kalktığında yıllardır felçli olan yaşlı bir amcadan farkın kalmayacak.


  • ananza  (19.11.12 21:59:13) 
sabah olsun asıl o zaman göreceksin sen hamlığı


  • trinitrotoluen  (19.11.12 21:59:43) 
spora gitmeden önce bir iki saat birsey yenilmez. spordan sonra yenilse sanirim bir sorun olmaz vucut yaktigin enerjiyi tekrar almasi lazim.


  • aventura  (19.11.12 22:00:12) 
aç gitme, ama tok da gitme. gitmeden bir yarım saat önce biraz fındık badem yiyebilirsin sanırım. hem mideni doldurmuyor hem de enerjisi iyi.
sonrasında bir yarım saat bekle en az.

bir de bence, hocalar çok zorlamaya meyilli oluyor, ağırlığa değil hareketi doğru yapmaya önem ver. eğer çok zorlanıyorsan bir alt ağırlıkla bir kaç tane daha yaparak çalış. bence.

asıl acısı yarına çıkacak +1
  • goldentitan  (19.11.12 22:01:38 ~ 22:02:39) 
spora giderken karninin ac olmamasi lazim zaten, en az birkac saat gecmesi gerekiyor yalniz son ogununden.

bu arada spor yapacagin gunlerde enerji degeri yuksek besinler tuketmen sporda isine yarar.

bu hamlik ilk hafta devam eder bunyeye gore, sonra vucudun alisir.

ayrica 1 gun ara vermek mantikli, haftada 3 gun gidiyorsaniz ortalama birer gun arayla gitmenizi oneririm. 4 gunse de birer gun arayla.

spordan sonra da protein orani yuksek besinler tuketerek kas yapimina katkida bulunabilirsin. ayrica spor sonrasi enerji degeri yuksek seyler de tuketerek kaybettigin enerjiyi geri almanda fayda var.

su ic bu arada spor sirasinda bol bol.
  • emfuzi  (19.11.12 22:01:44) 
Göğüslerin baya ağrıyacak. Bir iki gün elini yıkarken bile zorlanacaksın. :) Sonra geçip gidecek.
Yemek olayı kilo vermeye çalışmıyorsan çok sıkıntı olmaz. Rahatsız etmeyecekse spordan 5 dakika önce bile yiyebilirsin. (tabi bi önceki öğününe de bağlı.)

  • nickini vermek istemeyen uye  (19.11.12 22:25:22) 
yatmadan once bi tane aspirin aliyorum ben


  • pieta  (19.11.12 23:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.