[]

Ekonomi'de günceli yakalamak

Şimdi bi kurumun sınavını kazandım, mülakatına gidicem ama şöyle bir şey var ki ekonomiden güncel sorulara çok yükleniyorlarmış. Bense üretime kafa patlatmış olan bir Endüstri Mühendisi olarak çok basit kavramları dışarısında ekonomiye güncel olayları yorumlayabilecek kadar hakim değilim. Yani Standart&poor'un bizim kredi notumuzu yükseltmesinin ülkedeki işsizliğe ya da tarıma nasıl bir etki edeceğini bilmiyorum.

Gelelim soruna;
1- Ekonomi'de sadece grafik okuma kısmını iyi becerdiğim için hallettim bu güne kadar, grafik yorumlamayı biliyorum (IS-LM eğrileri falan fişman) bunu n bana bu yorumlamada bir faydası olur mu?

2- Nasıl yakalıyacam ben bu günceli! 20 günüm var..

 
standart poorun kredi notunun yukseltmesinin yarattigi sonuclari bilmemek guncel ile alakali degil makro ekonomi ile alakalidir. makro ekonomi ile ilgili bilgi edin. yorumlamayi kendin halledebilirsin. sonra da iktisat politikasina da bakabilirsin daha ileri seviye olarak.

zamanin bolsa ve hirsli bir bireysen 20 gunde anasini bile sikersin. ama bilgili bir arkadasin sana anlatmasi daha mantikli.

boyle ciddi bir yaziyi kufurle bitirmek bana hic yakismadi :(

son olara (bkz: inside job) mutlaka ama mutla izle.
  • lorenzen  (19.11.12 21:40:09) 
günceli yakalamak istiyorsan son 1-2 ayın ekonomiyle alakalı haberlerine, dergilerine ulaş. bilmediğin kavramları araştır. merkez bankası'nın sitesini inceleyebilirsin falan filan. araştırırken yeni şeyler karşına çıkacak ve onları da öğreneceksin. 20 günde halledersin merak etme.


  • bilmemkacincinick  (19.11.12 21:46:11 ~ 23:02:11) 
2- her hafta ekonomist dergisi alın. yazıların hepsini okuyun.


  • boo ya moon  (19.11.12 21:47:20) 
hem güncel konuları yazar, hem de ekonomiyi anlamaya yönelik faydalı bilgiler verir.

(git: www.mahfiegilmez.com)
  • cmshn  (19.11.12 22:23:27) 
www.yazaroku.com

Ali Agaoglu (gazeteci olan), Ege Cansen, Ugur Gürses, Saruhan Özel.

hepsinin son 10 yazısını okudun mu tamamdır.
  • 507  (19.11.12 23:41:23) 
Türkiyeile ilgili olarak:
-Orta vadeli planı ve oradaki hedefleri incele. sanırım geçen ay açıklandı. bununla ilgili köşe yazılarını oku.
-Diğer kredi kuruluşlarının neden hala yatırım yapılabilir seviyeye çekmediğini araştır.
-Merkez bankasının son 5-6 aylık faiz polikasını araştır. Önümüzdeki 3-5 aylık tahminleri oku.
-Enflasyon beklentileri ile ilgili köşe yazılarını oku.

Avrupa ilgili de borç krizi tabi. Hangi ülkeler ne durumda vs. Bu konu 2-3 yıl daha gündemde olacak çünkü.
  • merhum  (20.11.12 07:11:34) 
madem endüstri mühendisisin bir kahve ısmarla bana anlatayım hepsini.


tabi istanbulda ve levent/taksim civarında olduğunu varsayıyorum.
  • spy of soul  (20.11.12 08:42:27) 
  • merhum  (20.11.12 16:15:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.