[]

Pazar gecesi kimse yoktur şimdi...

Olanlar bi el kaldırsın da ben de kendimi daha az yalnız hissedeyim.

Her şey ters gidiyor arkadaş, uyku da tutmuyor. Pazartesi sabahı olacak elimde bira sürtüyorum :)

ooooffff offf :)

Şimdi ben işe gireyim mi yoksa böyle evden çalışmaya devam mı?

Saçmaladım biraz kusura bakmayın :)

 
girilecek gibiyse gir bence.


  • therevo  (19.11.12 01:28:50) 
Uyku hepimizin aradığı, iyi geceler :)


  • geven kafa  (19.11.12 01:33:55) 
ben de bi bira açtım la. git çalış la.


  • 1 saat bende 50 dolar  (19.11.12 01:34:46) 
işte freelance in donum noktası budur.son donemeçtesin vazgeçmemek lazım.


  • duptıs  (19.11.12 01:37:00) 
baktın işe alıyorlar e gir bakalım bi, gerisini onlar düşünsün.


  • crimsonlady  (19.11.12 01:38:33 ~ 01:39:27) 
kitap.radikal.com.tr

“Kölelere asla özgür olacakları kadar ödeme yapmazlar. Hayatta kalmalarına yetecek kadarını verirler ki çalışmaya devam etsinler.”
  • freebird5406_2  (19.11.12 01:40:42) 
O değil de, işimde herkesin gıpta ettiği başarılı bi adamım. Alanında en iyi okuldan mezun oldum. İş bulmak pek sıkıntı olmayacaktır ama içim istemiyor lan! Sistemin çarklarında kaybolmak istemiyorum. Üç kuruşluk adamların ağız kokusunu çekip hafta sonu mesailerine kalmak istemiyorum.

Ama öte yandan freelance olayı da yordu. Bu ülkede tasarımın sanatın zerre değeri yok anasınısatim!
  • msb  (19.11.12 01:45:39) 
şu an keyfin yerindeyse girme, ama girince sana bişeyler katacak sonra sen bu kazandıklarını yine kendine olumlu yönde kullanabileceksen bi dene, benim görüşüm


  • jedilance  (19.11.12 01:46:53) 
@duptıs,

3 senedir o kadar direndim ki! Kusursuz işler üretip herkes ne isterse harfiyen yapmak oldu sanırım benim hatam.
Burnum boktan kurtulamadı bi türlü, elimde kalan son müşteriyle de bozuştum.
  • msb  (19.11.12 01:48:20) 
At kendini denize, seni anca o paklar! Hehe şaka şaka :) madem işe girmek zorunda degilsin gez dolaş hayatını yaşa! Biz çalısıyozda noluyo


  • placebo z  (19.11.12 01:50:19) 
kendini daha iyi hisset tabi :)

bu ülkede tasarımın sanatın hiç bir değerinin olmaması konusunda katılıyorum belli kalıplar, "net" işler rağbet görür bu ülkede.

ofis konusunda ise, içinden nasıl geçiyorsa öyle yap. bu arada, "ofis" hayatını düzene koymayacak, hayatını düzene koyabilecek, bu yetiye sahip tek kişi sensin. ofis sadece bu yolda adım atmanı sağlayacak bir etmen. daha fazlası değil.

ha, "düzen" dedikleri şey de çok ahım şahım bi şey değil, orası da var.
  • sharksmile  (19.11.12 01:56:03) 
işine güveniyorsan,maddi açıdan boğulmadıysan,müşterini kaybetmen sana engel olmaz.aksine yaptığın hataları biliyorsun.derin nefes alıp yeni müşterilere saldırmalısın.gireceğin işte ilk ay mutlu olacaksın.bir kaç ay daha.sonra ya rutine mecburi alışıp gelen kadar hayat diyeceksin ya da mutsuz olacaksın.

burayı takip edenlerdensin.kaç tane duyuru çıkıyor her gün yapılan işler ve mutsuzluk üzerine.
  • duptıs  (19.11.12 02:02:08) 
Freelance tasarim olayi zor ozellikle Turkiyede. Ben amerikada basladim sonra turkiyede devam ettim buraya gelince resmen krize girdim ama acikcasi kendimi korumak icin musteriyi iyi gozlemleyip ona gore adam secmeyi ogrendim. Birde her zaman kontrati koydum araya, tabii sinir harbine cok etkisi olmuyor ama en kotu olasiliktan korudu hep. Ne ajansalar istedi ama simdiye kadar hic bir ajansta calismadim, aslinda biraz icimde kaldi, ajans ici arkadaslik ortami falan nasil olurdu acaba diye ama onun disinda tercih edebilecegim hicbir sebep yok ajansi. Gunde 3-4 saat calisip ajanstan kazanacagin paradan daha fazlasini kazanma ihtimalin var, tabii musteriyle direk muhattap olma kismi bazen bayiyor ama dedigim gibi adam secmen lazim, cok iyi 3-4 musteriye indirdim en sonunda portfoyumu, ben onlari taniyorum onlar beni taniyor, surekli is geliyor, odemeler aksamiyor, bu noktaya getirebilirsen freelanceden iyisi yok.


  • sfist  (19.11.12 02:16:32) 
şimdi freelancerlar biraz kızacak ( bende geceleri ve haftasonları freelance yapıyorum gerçi )

insanın hayatı oturmuyor yerine her zaman ballı olmuyorsun. müşteri kaybetme değişme ödeme geçiktirme gibi şeylerin her zaman var.

ama sağlam bir işe girdiğin zaman hayatın belli bir düzene oturuyor. o doğrultuda gidiyorsun. çevren daha çok genişliyor vs. vs. kendini geliştirecek fırsatlar çıkabiliyor.

ama freelance olarak kendi yağında kavrulurum. diğer şeyler beni cezbetmiyor diyorsan özgürce takılmaya devam et.
  • fukka  (19.11.12 10:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.